Magnus nader bekeken en daarom de plaats van Ctac ingenomen in de modelportefeuille

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 05/11/2005 14:09
Sinds 1990 verzorgt Magnus business en IT-consulting en gerelateerde dienstverlening. Belangrijke specialisaties zijn business intelligence, e-commerce en business integration, supply chain management, customer relationship management, enterprise resource management en IT-beheer. Vrijwel al deze werkzaamheden draaien om stroomlijning van bedrijfsprocessen en systemen, en de wijze waarop mensen in ondernemingen alsmede met externe partners en klanten samenwerken. Het optimaal benutten van beschikbare in- en externe informatie is hiervoor cruciaal. We zien het als een continue uitdaging om klanten te helpen hierin te excelleren.

Magnus is van de dood gered en de weg omhoog lijkt te zijn ingeslagen.
Doordat klanten weer vertrouwen hebben in het voortbestaan van Magnus, worden er weer samenwerkingen met opdrachten gegund. Magnus zal het van die klanten moeten hebben en dat geeft uitstraling naar andere toe.
Als de bal eenmaal rolt, komt de rest ook wel. Herstel lijkt eraan te komen, al is de heer Fred Hermans nog zeker niet tevreden over het totale herstel in de ICT branche.

Sinds begin 2004 werkt Sanoma Uitgevers met Magnus Management Consultants aan het verbeteren van managementinformatie. Maar ook andere opdrachtgevers heeft Magnus van naam, o.a. Akzo Nobel, Hunkemöller, Stork, dit zijn bedrijven die door het klant zijn bij Magnus een vertrouwen naar nieuwe klanten uitstralen en als dat vertrouwen met goed en degelijk werk wordt beloond, komen er meer klanten.
Je beste reklame is nog altijd, "van horen zeggen"!
Ook de overnames beginnen aan te spreken die Magnus doet en nog gaat doen, althans is onze (red.XEA.nl) verwachting. Wel kleine overnames, maar toch, zij doen ze weer en dat brengt groei en omzet en je dienstenpakket wordt breder.
Met overnames haal je ook weer nieuwe klanten binnen en je kan op beperkte schaal synergie toepassen.

De laatste berichten waren per 21 oktober 2005;
2005 in euro x 1.000 2004 in euro x 1.000

t/m september Derde kwartaal t/m september Derde kwartaal

Netto-omzet 23.177 8.324 13.513 4.639

EBITDA 2.473 726 1.288 510

EBIT 1.626 432 787 324

Nettoresultaat na belastingen 1.013 273 350 154
IT- en adviesbedrijf Magnus Holding behaalde in het derde kwartaal van 2005 een omzet van 8,3 miljoen euro, 79% meer dan in het derde kwartaal van 2004 (4,6 miljoen euro). Het resultaat (EBIT) was 0,4 miljoen euro (derde kwartaal 2004: 0,3 miljoen euro).
“Alle werkmaatschappijen hebben goed gepresteerd, zeker gezien het feit dat er in de vakantiemaanden minder manuren beschikbaar zijn voor advies-, implementatie- en beheerwerkzaamheden. Gezien de positieve gang van zaken tot dusver in combinatie met de vooruitzichten voor het vierde kwartaal verwachten we over het gehele jaar een forse omzet- en winststijging te realiseren ten opzichte van 2004”, aldus Fred Hermans, Chief Executive Officer bij Magnus Holding.

Naar verwachting zal Magnus Holding rond 1 november de overname van Faqt Group Belgium afronden. (Dat is ook gebeurd red.XEA.nl) Dit is een leverancier van bedrijfsapplicaties met veel ervaring in de milieu- en de food-, pharma en chemiebranche. Deze acquisitie is vooral ingegeven door het groeipotentieel in België voor Qurius. De acquisitie van dit in Gent gevestigde bedrijf zal het aantal medewerkers van de Magnus-groep op ruim 320 brengen.

Aandelen
Het totale aantal uitstaande aandelen Magnus Holding bedraagt 54.082.619. Daarvan zijn 16.949.560 (dividend- en stemgerechtigde) aandelen nog niet beursgenoteerd. Om deze aandelenstructuur te vereenvoudigen, bereidt Magnus Holding een gelijktijdige omzetting van alle niet-genoteerde aandelen in beursgenoteerde aandelen voor.

Reactie XEA.nl,
Er is nog werk te doen, maar de heer Hermans laat er geen gras over groeien en blijkt "passie" voor zijn werk te hebben.
Ook kan het herstel bij Magnus, de concurrenten aan het denken zetten en tot een toenadering komen/zoeken.
Er is een pril herstel en een turn-around situatie bij Magnus en het hefboomeffect, doordat wij meer stukken kunnen kopen van Magnus en C/tac is sneller opgelopen dan wij hadden verwachten, is de overstap naar Magnus een logische.
Zelfde sector met SAP en andere ICT diensten en producten en Microsoft-technologie.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL