Rinos klaar voor de toekomst met Q-Tex van Qurius

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 24/08/2009 14:13
Zaltbommel, 24 augustus 2009 - Rinos, één van de grootste Europese leveranciers van deurmatten en entreetapijt, heeft onlangs gekozen voor Q-Tex: het speciaal door Qurius ontwikkelde informatiesysteem voor de tapijt- en textielbranche. Met deze op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde automatiseringsoplossing krijgt het bedrijf één bedrijfsbreed ERP-systeem. Rinos verwacht met deze oplossing een beter inzicht te krijgen in het totale bedrijfsproces en op alle fronten een kwaliteitsslag te kunnen realiseren.

De groeiambities van Rinos op de Europese markt vereisen een innovatieve ICT-oplossing. Het huidige IT-systeem is gebaseerd op verschillende, verouderde (deel)oplossingen en bestaat veelal uit maatwerk. De bestaande applicaties waar Rinos mee werkt, zijn niet optimaal met elkaar gekoppeld. Dit maakt het verzamelen van actuele en betrouwbare stuurinformatie vaak arbeidsintensief en tijdrovend. De nieuwe oplossing zorgt ervoor dat alle bedrijfsprocessen met elkaar in verbinding komen te staan, waardoor informatie een stuk eenvoudiger beschikbaar wordt. Martin Mulder, Algemeen Directeur bij Rinos: "Door alle bedrijfsinformatie in één geïntegreerd informatiesysteem vast te leggen kan er effectiever gewerkt worden. Klanten kunnen wij adequater helpen op basis van actuele informatie uit het systeem. Ook het vervaardigen van de jaarrapportage kan in de toekomst sneller en efficiënter."

Rinos automatiseert met Q-Tex zijn financiële en logistieke processen. Ook zet het bedrijf de oplossing in voor de ondersteuning van de productie. Zowel in het magazijn als tijdens de productie zal gewerkt worden met barcodescanning. De gegevens die daaruit voortkomen, zijn gekoppeld aan het informatiesysteem van Qurius.

Aan de keuze voor dit IT-systeem ging een intensief selectietraject vooraf. De heer Mulder: "Q-Tex bleek het beste aan te sluiten op onze wensen en mee te kunnen groeien met onze toekomstplannen. Daarnaast waren de ervaring van Qurius in de tapijt- en textielbranche en de goede referenties doorslaggevend bij onze keuze. Ook biedt het Microsoft-platform ons de gewenste continuïteit voor de komende jaren."Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL