Qurius implementeert geïntegreerd zorginformatiesysteem bij Amsterdamse zorgorganisatie OsiraGroep

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/07/2008 17:46
Meer transparantie en eenvoudiger zorgregistratie voor OsiraGroep met Microsoft Dynamics NAV/Q-Zorg
Zaltbommel, 22 juli 2008 - OsiraGroep, een van de grotere zorgaanbieders in Amsterdam, heeft eind juni een contract getekend voor de levering van Microsoft Dynamics NAV, in combinatie met Q-Zorg: Qurius’ branchespecifieke automatiseringsoplossing voor zorginstellingen. Het nieuwe informatiesysteem automatiseert de productieregistratie, de zorgadministratie en het ECD (Elektronisch Cliënten Dossier).

Q-Zorg biedt vergaande ondersteuning aan de bedrijfsprocessen in de zorg, variërend van cliënt- en productieregistratie tot dienstrooster- en capaciteitsplanning. Omdat het is gebaseerd op de standaardsoftware Microsoft Dynamics NAV, is het goed te combineren met de benodigde branchespecifieke aanvullingen. Hierdoor ontstaat een geïntegreerd zorginformatiesysteem, waarbij gegevens nog maar eenmaal ingevoerd worden en de transparantie in het zorgproces vergroot wordt.

OsiraGroep start in een eerste fase met de implementatie van de zorgadministratie en productieregistratie, waarbij alle cliënten binnen het systeem geregistreerd worden. Frank Raadgers, Projectleider ECD bij OsiraGroep: “Het is voor een zorgorganisatie heel belangrijk om de juiste zorg te registreren en met Q-Zorg wordt deze registratie een stuk eenvoudiger. Het systeem maakt inzichtelijk hoeveel cliënten er zijn, welke zorg zij krijgen en hoe deze zorg wordt geleverd.”

In een tweede fase wordt het ECD ingevoerd, waarmee OsiraGroep de beschikking krijgt over een integraal dossier per cliënt. Een belangrijk onderdeel van het ECD is het Zorgleefplan, waarin alle zorgafspraken met cliënten worden vastgelegd, met daaraan gekoppeld de Zorgzwaarteregistratie. Daarnaast gaat OsiraGroep gebruik maken van de modules CRM, dienstroosterplanning en cliëntenagenda.

“Er is gekozen voor Q-Zorg vanwege de geïntegreerde aanpak en de compleetheid van het pakket. Ook de betrokkenheid van Qurius als leverancier speelde mee in onze keuze”, aldus Raadgers. De live-gang voor de eerste fase staat gepland voor november 2008. De live-gang van fase twee voor medio 2009.

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL