Greenmills Holding optimaliseert afvalinzameling- en verwerking met Q-WMR van Qurius

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/06/2008 20:10
Europa’s grootste biobrandstoffenfabriek kiest voor innovatieve automatiseringsoplossing
Veenendaal, 18 juni 2008 – Greenmills Holding heeft onlangs gekozen voor de branchespecifieke automatiseringsoplossing voor afvalbeheer en recycling, te weten Q-WMR (Waste Management & Recycling) van Qurius. Het nieuwe systeem zal de bedrijfsprocessen van Greenmills stroomlijnen.

Greenmills is de verzamelnaam voor een gezamenlijk initiatief van Noba, Rotie Vetveredeling, Tankstorage Amsterdam, Bio Diesel Amsterdam, Tank en Truck Cleaning Amsterdam en Orgaworld B.V. Vanaf 2009 start Greenmills een grote biobrandstoffenfabriek in het westelijk havengebied van Amsterdam. Greenmills gaat op grote schaal organisch restafval en natuurlijke reststromen verwerken en omzetten naar biobrandstoffen en groene stroom. De grondstoffen hiervoor zullen bestaan uit oliën en vetten die reeds een bestemming hebben gehad, zoals frituurolie en dierlijke vetten.

Q-WMR
Om het proces van afvalinzameling en -verwerking te optimaliseren, heeft Greenmills gekozen voor Q-WMR (Waste Management & Recycling) van Qurius. Q-WMR is een integraal automatiseringssysteem dat zowel registratie, planning, administratie als wetgeving regelt. De basis wordt gevormd door het ERP-platform Microsoft Dynamics NAV en is door Qurius verreikt met extra componenten die van belang zijn voor de milieubranche.

Eén bedrijfsbreed systeem
De nieuwe oplossing gaat een aantal belangrijke operationele en financiële bedrijfsprocessen van Greenmills aansturen, waaronder orderverwerking, inkoop, verkoop, planning en financiële administratie. Met Q-WMR kan Greenmills al deze activiteiten in één bedrijfsbreed systeem onderbrengen en wordt afstand gedaan van de meerdere kleine deelsystemen. De geïntegreerde oplossing zorgt ervoor dat alle processen met elkaar in verbinding komen te staan, waardoor informatie eenvoudiger beschikbaar wordt voor Greenmills. Peter Mooij, financieel manager bij Greenmills: “De automatiseringsslag is nodig om naast de efficiëntie in de organisatie te verbeteren, ook de betrouwbaarheid van de registratie te vergroten. Hierdoor kan op tijd de juiste stuurinformatie worden gegenereerd voor verschillende activiteiten.”

Boordcomputersystemen
Het wagenpark van Greenmills zal eveneens geautomatiseerd worden. Dankzij een innovatieve mobiele oplossing van Qurius kunnen chauffeurs transacties straks met behulp van geavanceerdere boordcomputersystemen op eenvoudige wijze online registreren en uitvoeren.

“Wij hebben voor Qurius als leverancier gekozen, omdat Qurius thuis is in de wereld van de afvalinzameling- en verwerking en naast een standaard ERP-pakket, ook een specifieke brancheoplossing voor deze markt kan leveren”, aldus Peter Mooij. In juni 2008 wordt gestart met de implementatie en januari 2009 staat gepland voor de live-gang van het systeem.

Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL