Logistiek specialist Roberts Europe kiest voor Microsoft Dynamics van Qurius

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/03/2008 11:39
Veenendaal, 14 maart 2008 – Roberts Europe B.V. is een logistiek dienstverlener voor specialistische sneltransporten met een spoedkarakter of waaraan speciale procedurele eisen worden gesteld. Deze zogenoemde ‘Premium Freight’ leveringen behoeven individueel toezicht en service voor en tijdens de uitvoering van het transport. Roberts Europe B.V. ziet op korte termijn grootschalige bedrijfsontwikkelingen tegemoet, die innovatieve IT oplossingen vereisen.

Daarom heeft Roberts Europe B.V. voor de implementatie van Microsoft Dynamics NAV gekozen, aangevuld met de branchespecifieke Qurius oplossing voor transportbedrijven: Q-TMS, onderdeel van Q-Logistics. Daarnaast heeft het bedrijf ook Microsoft Dynamics CRM aangeschaft. Deze drie onderdelen zullen door Qurius worden geïntegreerd tot een centrale werkomgeving voor Roberts Europe. Deze integrale oplossing verenigt de verschillende bedrijfsprocessen van en tussen de productgroepen van Roberts Europe B.V. en biedt optimale ondersteuning inzake logistieke operations, sales, in- en externe communicatie evenals databasemanagement. Na een intensief selectietraject kwam Qurius uiteindelijk als beste partij uit de bus. Marc Tielemans, Projectmanager bij Roberts Europe B.V.: “Qurius voldeed aan de belangrijkste evaluatiecriteria binnen het uitgebreide selectieproject en is daarnaast internationaal vertegenwoordigd.”

Een nieuw systeem voor een nieuwe visie
Roberts Europe B.V. had behoefte aan een andere oplossing vanwege een nieuwe bedrijfsvisie en de hieruit voortvloeiende administratieve en operationele perfectionering van processen. Het bestaande maatwerksysteem was destijds speciaal gebouwd voor een individuele productgroep, ‘Premium Freight’, de specialiteit van Roberts Europe B.V. De nieuwe bedrijfsvisie is gestoeld op diversificatie en implementatie van nieuwe productgroepen. Voor de realisatie van deze strategische keuzes dient het systeem een perfecte ondersteuning te leveren. “Wij hebben voor de investering in dit nieuwe totaalpakket gekozen, omdat wij ervan overtuigd zijn een cost- en time trade off in afzienbare tijd te kunnen bereiken”, verklaart Fred Snippe, Managing Director en eigenaar van Roberts Europe B.V. “Tevens bezit het nieuw te realiseren systeem callcenter functionaliteiten door de integratie met Microsoft Dynamics CRM. Een grote toegevoegde waarde, die volledig aansluit bij Roberts Europe’s idee over een Europese 24/7-dienstverlening.”

Qurius Q-Logistics
In de logistieke dienstverlening is het noodzakelijk om snel en adequaat op de klantvraag in te kunnen spelen en om snel te offreren. Hiertoe moet actuele informatie met een druk op de knop beschikbaar zijn. De branchespecifieke oplossing Q-Logistics maakt dit mogelijk en versnelt het werkproces aanzienlijk.

Integratie met APS software
Naast Microsoft Dynamics NAV, CRM en Q-Logistics heeft Roberts Europe B.V. de APS-oplossing (Advanced Planning & Scheduling) van Quintiq aangeschaft. Quintiq levert APS-systemen aan onder andere logistiek dienstverleners. De software wordt door Roberts Europe B.V. gebruikt voor het oplossen van ingewikkelde near real time planningsvraagstukken en zal door Qurius in samenwerking met Quintiq geïntegreerd gaan worden met Microsoft Dynamics en Q-Logistics.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL