Qurius update 2007

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 09/01/2008 08:26
09 januari 2008 - De winstgevendheid over Q4 is, zoals aangegeven en verwacht in het Q3 rapport, hersteld. Vooruitlopend op de formele sluiting van het boekjaar, kan reeds gemeld worden dat de omzet, mede door sterke licentie-verkopen in december, voor heel 2007 zal uitkomen tussen de EUR 112 miljoen en EUR 117 miljoen. Wij bevestigen dat het in het Q3 bericht verwachte EBIT resultaat over 2007 tussen EUR 3,5 miljoen en EUR 4,5 miljoen zal uitkomen. In dit resultaat is reeds een afschrijving van 0,5 miljoen opgenomen op identificeerbare activa, zoals hieronder in de AFM-aanbeveling toegelicht. Er hebben nog geen impairment tests op de goodwill plaatsgevonden.

AFM aanbeveling
Naar aanleiding van de aanbevelingen van de AFM heeft een waardering plaatsgevonden van de identificeerbare activa. Deze waardering betreft de gekochte klantenportefeuille en de daarmee verkregen omzet en rendement. Van de goodwill zal een bedrag van EUR 2,5 miljoen afgescheiden worden en over een periode van 5 jaar worden afgeschreven. Voor 2007 is een afschrijving van EUR 0,5 miljoen in de resultatenrekening genomen.

Optie toekenning
Qurius heeft besloten haar optieprogramma opnieuw in werking te stellen. Dit wordt een onderdeel van het beloningspakket van een aantal belangrijke operationele managers rapporterend aan de Raad van Bestuur. De eerste toekenning vindt plaats tegen de slotkoers van 31 januari 2008, voor rond de 1,2 miljoen opties (1,1% van het uitstaande aandelenkapitaal). Qurius is voornemens opties uit te geven voor maximaal 4% van het uitstaande aandelenkapitaal.
Ontvangers van deze opties kunnen deze uitoefenen na een minimale periode van 3 jaar en onder de voorwaarde dat zij nog in dienst zijn van de Qurius organisatie.

Qurius NV
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en van IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 1.000 medewerkers; het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Vanuit vestigingen in Belgiƫ, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italiƫ, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden bedient Qurius ruim 2.800 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en heeft op dit moment 105.432.619 aandelen uitstaan. Qurius is door Microsoft benoemd tot wereldwijde Microsoft Dynamics Partner of the Year 2007. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.com.

Reactie XEA.nl
Dit zal het vertrouwen in het bedrijven herstellen.

tijd 08.56
Je ziet op dit bericht verkoopblokken op o.a. EUR 0,73 en 0,76 liggen. Die zullen er liggen om de schrik aan te jagen. Zo willen ze nog wat extra op een lagere koers zien te bemachtigen, dat is ons vermoeden.
Qurius heeft een goede toekomst onder een goede leiding.

Tijd 14.45
Wij hebben een vraag gekregen over de opheffing (tijdelijke)van de modelportefeuille.
Lees in het scherm van de modelportefeuille de tekst en die moet voor ieder duidelijk zijn.
Technisch moesten wij per de afsluiting onze posities verkopen en weer aankopen. Onze posities liepen gewoon door van het oude in het nieuwe jaar, maar lees in het scherm de oorzaak van verkopen. Niet duidelijk laat het weten.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL