Qurius verkrijgt leidende positie in Duitsland door acquisitie Cabus

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 02/07/2007 08:24
2 juli 2007 - Qurius is voornemens Cabus Holding GmbH (Cabus) over te nemen, een top 5- speler in de Duitse Microsoft Dynamics markt. Cabus heeft ongeveer 140 werknemers en kantoren in Hamburg (hoofdkantoor), Bremen, Düsserldorf, Berlijn, Lubeck en Neurenberg. De winstgevende omzet over 2006 was 15 miljoen euro, inclusief de geconsolideerde cijfers van drie kleinere deelnemingen.

"Het samengaan met Qurius biedt de mogelijkheid onze positie in de markt verder te verbeteren" zegt Kay Laukut, medeoprichter en Managing Director van Cabus. "Samen met de bestaande Qurius organisatie en Wilhelm + Zeller hebben wij een team van bijna 300 professionals die alle regio's in Duitsland kunnen bedienen en het overgrote deel van de belangrijkste branches."

Complementair in regionale aanwezigheid en marktbenadering
"Met de overname van zowel Cabus als Wilhelm + Zeller wordt het volgende land toegevoegd aan de lijst van landen waar we een dominante speler in de Microsoft markt voor bedrijfsapplicaties zijn. Cabus, W+Z en Qurius zijn complementair in regio's en product markt combinaties. Wij verwachten daardoor een relatief eenvoudige integratie van onze Duitse activiteiten. Schaalvoordelen, met name in de kleinere kantoren moeten op termijn leiden tot verdere verbetering van de winstgevendheid", zegt Qurius directeur Tom Stolk, verantwoordelijk voor de internationale operatie. Het streven is om de transactie na de zomerperiode af te ronden. Een deel van de transactieprijs zal afhangen van de 2007 resultaten.

Cabus Holding GmbH
Cabus startte met Navision/Microsoft Dynamics activiteiten in 1992, is lid van Microsoft's Inner Circle en 9-voudig Navision partner van het jaar in Duitsland. Cabus heeft meer dan 550 actieve Dynamics klanten op gebied van AX, NAV en CRM (Business Solutions). Bovendien omvatten Cabus' profit centers activiteiten in de Qurius business lines Infrastructure Solutions, Managed Services en Learning Solutions. Cabus is actief in de volgende branches: professionele dienstverlening, productie, groothandel, retail en oplossingen voor de maritieme industrie. Daarnaast levert Cabus oplossingen voor documentbeheer en business intelligence. Meer informatie is beschikbaar op www.cabus.de.

Reactie XEA.nl
de Heer Hermans wil met Qurius in Duitsland, maar waar niet, een grote speler worden.
Een goed streven!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL