Wat verwacht XEA.nl van Qurius de komende tijd.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/02/2007 07:42
Qurius heeft door de BAVA van 18 december het groene licht gekregen voor de overname van Watermark. Door de fusie ontstaat Europa’s grootste Microsoft Dynamics-partner. De combinatie telt circa 700 medewerkers en 1.700 klanten. De fusie wordt met ingang van 31 december 2006 geconsolideerd in de cijfers van Qurius.
Daarmee zullen de vergelijkingen cijfers met ’t verleden moeilijker worden. Ook al door de afsplitsing van het oude Magnus.
De kosten van dat samengaan zullen dicht bij het EUR 1 miljoen komen te liggen, maar Watermark is een specialist in het implementeren van bedrijfsbrede softwareoplossingen en bedient meer dan 1.200 klanten. Dus brengt wel wat mee, wel viel de winstgevendheid ons (red. XEA.nl) met voorgaande jaren tegen. Maar er staat tegenover, dat je daar dan ook een aangepaste prijs voor betaald en je daar je (lees Hermans) eigen visie op los kan laten.
Een minder bedrijf invoegen levert sneller een betere marge op, dan dat je een bedrijf met hogere marge gaat invoegen.
Begin deze maand hebben ICM Group en Qurius een intentieverklaring getekend voor de overname van 100% van de aandelen van ICM Group door Qurius Business Solutions.
ICM bedient bijna 100 klanten en behaalde in 2006 een omzet van 2,5 miljoen euro. Het streven is om de transactie begin maart af te ronden.
Totaal dus samen ca. 1.800 klanten (1.700 +100)

Watermark,
betaling ervan,
Kort samengevat verkrijgt Qurius 100% van de Watermark-aandelen in ruil voor 18 miljoen euro in contanten, 18,6 miljoen nieuw uit te geven (niet-genoteerde) Qurius-aandelen B en een aandelenlening van 2 miljoen nieuw uit te geven genoteerde aandelen. De uitgifte van B-aandelen is een tijdelijke oplossing om de transactie in korte tijd af te ronden: voor 1 mei 2007 zullen deze 18.6 miljoen B-aandelen geconverteerd zijn in genoteerde aandelen. Door de transactie neemt het totale aantal uitstaande Qurius-aandelen toe tot 74.682.619.

Betaling van ICM,
Qurius zal de koopprijs voor een vast deel uit eigen middelen en voor een variabel deel naar eigen keuze in contanten of aandelen voldoen.
Daar zullen dus weer een beperkt aantal B-aandelen worden uitgezet, met ook weer een conversie van die aandelen na een bepaalde periode.

Maar laten wij ook deze transactie er even bijhalen.
20 november 2006 – De Adbeco Groep heeft de activiteiten van IT-bedrijf Cpas Business Solutions verkocht aan Qurius. Hierdoor krijgt Qurius onder andere de beschikking over softwarecomponenten voor professional services automation (PSA) en kantoorruimte in Hoogeveen. Qurius zal de verkoopprijs uit eigen middelen financieren.

Hierdoor is de Geografische spreiding in Nederland ook beter geworden. Klanten uit 't Noorden kunnen ook vanuit Hoogeveen bediend worden. Verder locaties zijn, Zaltbommel, Rijswijk, Deventer, Joure en Woerden in Nederland.

Ook het werven van personeel lijkt goed te verlopen lazen wij in de Coruant, maar het zal ook wel wat kosten. Maar je doet ’t niet, als er geen werk voor is.

Alles overziende komen wij tot de volgen conclusies:
- er is werk voldoen.
- er zullen extra kosten komen/zijn.
- de jaarcijfers zullen hierdoor sterk gaan afwijken, maar de kosten zullen voor de baat uitgaan.
- wat de strategie van de CEO Hermans is, daar kunnen wij (red.XEA.nl) alleen naar gissen, horen we half maart a.s..
- doordat Qurius de grootste Europese speler is voor Microsoft Dynamics in zeer vele sectoren van bedrijfstakken, die door de verschillende overnames nog sterk is uitgebreid. Qurius kan hierdoor wel eens zelf een kandidaat overname zijn geworden, door een groter ICT bedrijf. Toch verwachten wij dit "nu" nog niet, maar misschien wel over 1/2 jaar. De overnemende partij(en) kijken eerst even de kat uit de boom, hoe verlopen de invoegingen.
- ook de eerste kwartaalcijfers kunnen, door de nieuwe mix van samengaan nog worden verstoord, maar daarna verwachten wij een bedrijf dat er staat. Daarbij kan de jaaromzet sterk gaan oplopen, zo is onze verwachting.
Er is en komt veel werk en als het aantrekken van nieuw personeel vlot verloopt, kan er ook extra werk worden aangenomen/binnengehaald.
Ook internationaal, want Watermark heeft 430 medewerkers in 20 kantoren in negen Europese landen.
- Qurius is plotseling goed op de kaart gezet door de overnames en wij zien in Hermans een man die de klus met zijn management en personeel gaat "klaren".
De onderlinge stemming van het management in de AVA en BAVA's was zeer goed en collegiaal.
Dat gaf ons het gevoel, "daar (samenwerking onderling) hoeven wij ons geen zorgen over te maken".

Omzet.
De totale omzet komt in 2006 uit op ca EUR 100 miljoen (taxatie) en voor dit jaar kan daar best ca. 20% bijkomen en misschien meer, als de samenvoegingen snel gaan en misschien nog enkele kleine overnames worden gedaan.

Marges,
De marges zullen nog even onder druk blijven, maar zullen in het tweede halfjaar 2007 en volgende jaren sterk gaan verbeteren, is onze inschatting.
De winst zal pas later zichtbaar worden of Qurius moet zelf een overname "prooi" zijn geworden.

Qurius staat weer op de kaart en ook international met tevreden klanten, waar wat aan te verdienen valt.
Er moet nog veel gebeuren, maar zij hebben de ICT markt mee, met veel vraag naar kwaliteit en goed personeel, die dicht bij de klanten staat en met ze meedenkt.
Dat is Hermans en de zijne wel toevertrouwd.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL