3e Kwartaalcijfer KLM boven verwachting en stelt jaarcijfer naar boven bij.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 04/02/2001 00:00
De KLM heeft vriend en vijand verrast met haar 3e kwartaalcijfer over het boekjaar 2000/2001, het resultaat kwam uit op een kwartaalwinst van 101 miljoen NLG en dat was aanzienlijk meer dan analisten en iedereen had verwacht. Het zijn de traditioneel moeilijke maanden voor de KLM en ondanks dat en de 247 miljoen NLG hogere brandstofrekening is er een prima resultaat neergezet. Het vrachtvervoer zorgde vooral door betere tarieven voor een kwart meer inkomsten en het personen vervoer was 14% hoger.
President directeur Dhr.L. v. Wijk was dan ook zeer tevreden, dankzij de nieuwe strategie, van beperkte capaciteitsgroei, betere tarieven en kostenbesparingen kon dit resultaat worden neergezet. De heer L.v.Wijk is een meester in zijn vak als je hem tijdens de vergadering ziet zitten, luiterend en denkend! Hij werkt het uit op zijn geeigende manier, dat zelfs de analisten op het verkeerde been gezet worden.
De KLM is optimistisch over het lopende laatste kwartaal van het boekjaar 2000/2001 en stelt de winstverwachting dan ook naar boven bij. Ging de KLM top er aanvankelijk eerst vanuit dat de winst dit jaar meer zou verdubbelen, nu is de prognose dat het bedrijfsresultaat "aanzienlijk" beter zal zijn. Vorig jaar was het nettobedrijfsresultaat voor belastingen 63 miljoen NLG en na belastingen 7 miljoen NLG of 0,09 ct w.p.a. Over de 1e 9 maanden van het gebroken boekjaar heeft de onderneming nu een nettowinst geboekt van 364 miljoen NLG. D.D. 31 mei 2001 komt men met de jaarcijfers en 25 juli 2001 is de Algemene vergadering van Aandeelhouders.
Het aandeel KLM is een aandeel dat iedere belegger in de portefeuille behoort te hebben, de KLM is toch onze nationale trots. De huidige koers is 28,50 euro.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL