Toch winst KLM in deze moeilijke tijd

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/07/2002 19:33
Dat de nettowinst bij KLM is teruggelopen in vergelijking met vorig jaar van EUR 19 miljoen naar 11 miljoen of wel EUR 0,39 naar 0,23 p.a. en dat is een prestatie. Dat vond de heer L. v. Wijk ook wel een beetje.
Door de onzekerheid in de wereld, is een voorspelling moeilijk te doen voor het hele jaar en daar moet je als belegger begrip voor op kunnen brengen.
Men was bij KLM positief over de ontwikkelingen van de bezettingen, de kosten van personeel en de brandstofkosten. Deze laatste gingen met 18% naar beneden en de personeelskosten "vast" stegen wel met 11%, maar de tijdelijk ingehuurde daalde met 25%.
Vermoedelijk zal Martinair ook weer winst brengen, na een break-even in het eerste halfjaar (ook goed voor Nedlloyd, bezit ook 50%).
Alles bij elkaar kan de koers, nu EUR 10,74, een hogere "vlucht" nemen.
Wij zien het aandeel meer als een ondersteuning van de KLM zelf, wisselvallig en daar wil de KLM wat aandoen, zei men op de AVA. Door een ander dividend beleid, dus meer een geleidelijk inkomsten bron voor de belegger, dan nu veel dividend en dan weer niets.
Toch een aandeel om in de portefeuille te hebben, al zijn het er niet veel.
De KLM moet je steunen vinden wij, soort sociale plicht.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL