Imtech: 300 miljoen euro onderhoudscontract Shell

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/12/2006 07:38
Imtech (technische dienstverlener in Europa) maakt bekend dat het voor de locaties Shell Pernis en Shell Moerdijk in concurrentie een vijfjarig technologisch onderhoudscontract heeft verworven ter waarde van circa 300 miljoen euro.

In Pernis, nabij Rotterdam, is Shell Nederland Raffinaderij gevestigd, één van 's werelds grootste raffinaderijen. Hier wordt ruwe aardolie bewerkt tot olieproducten en chemische halffabrikaten. Een deel van deze halffabrikaten wordt door Shell Nederland Chemie verwerkt, zowel in Pernis als op de Shell-locatie in Moerdijk. Technologie speelt op beide locaties een belangrijke rol om op milieubewuste en betrouwbare wijze de gewenste productiecapaciteit te halen. Daarom is professioneel en maatschappelijk verantwoord onderhoud van groot belang voor zowel Shell als de afnemers van Shell en de omwonenden rond beide productielocaties.

Voor de komende vijf jaar, van 2007 tot en met 2011, verwierf Imtech (Imtech Industry, gespecialiseerd in industrial services), dat deels al actief was op beide locaties, in opdracht van Shell Nederland Raffinaderij en Shell Nederland Chemie twee aparte onderhoudscontracten bij zowel Shell Pernis als Shell Moerdijk:
- een contract voor E&I-werkzaamheden (elektrotechniek en instrumentatie) in relatie tot preventief en correctief onderhoud, upgrading, verbetering, turnarounds en technische projecten;
- een contract voor werktuigbouwkundige ('mechanical') en civiel technische werkzaamheden in de vorm van preventief en correctief onderhoud, stops, turnaronds en modificaties. Op de locatie Shell Pernis werkt Imtech voor dit deel van het contract samen met GTI.

Deze contracten vertegenwoordigen voor Imtech, afhankelijk van de exact in de tijd te formuleren technische omvang, een totale waarde van circa 300 miljoen euro. Dit is het grootste multidisciplinaire industriële onderhoudscontract in Nederland. Door de omvang biedt het Shell-contract Imtech belangrijke continuïteit in de Nederlandse industriële markt in de komende jaren.

Imtech opereert op basis van een prestatiecontract met duidelijke meetpunten voor veiligheid en milieu. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn:
- optimale samenwerking met Shell, met aandacht voor continue verbetering;
- de garantie van structurele beschikbaarheid van gekwalificeerde technische specialisten;
- het bieden van een transparante kostenstructuur.
0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Reactie XEA.nl
Imtech kan zich met deze order geen mooier jaar afscheid bedenken.
De heer van der Bruggen en personeel hebben dit ook verdiend.
Toch heeft hij zorgen zei hij eens tegen de redactie, nu kunnen wij nog goed personeel vinden en krijgen, maar hoe is dat over enige jaren?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL