Imtech: order 57 miljoen euro energietechnologie in HVCafvalcentrale Dordrecht

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 13/12/2007 08:02
Omvang energieactiviteiten Imtech in 2007 benadert 500 miljoen euro
Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het als onderdeel van een consortium nagenoeg de complete energietechnologie verzorgt in een nieuwe, energieopwekkende verbrandingslijn van de HVCafvalcentrale Dordrecht in Nederland. Deze opdracht vertegenwoordigt voor Imtech een waarde van 57 miljoen euro.

Consortium
Imtech maakt deel uit van het consortium VMI dat is gekozen als contractor voor de realisatie van de nieuwe, moderne verbrandingslijn van HVCafvalcentrale Dordrecht. Dit wordt de vijfde verbrandingslijn van deze centrale. Naast uitbreiding van de verbrandingscapaciteit heeft deze nieuwe energieopwekkende lijn een positief effect op de milieu- en energieprestaties van de totale centrale. Het consortium VMI bestaat uit bouwer Volker Wessels, Imtech, de rookgasreinigingsspecialist LAB en de energiespecialist Martin. Met de opdracht is voor het consortium een totaalbedrag gemoeid van circa 155 miljoen euro.

2010 in gebruik
Begin 2008 wordt gestart met de bouw. De nieuwe vijfde lijn moet op termijn twee bestaande verbrandingslijnen, beide zonder energieopwekking, vervangen. De vijfde verbrandingslijn kan begin 2010 in gebruik worden genomen.

Totaaloplossing
Via samenwerking van diverse in energie(opwekking) gespecialiseerde business units uit Duitsland en Nederland is Imtech in staat HVC in Dordrecht een totaaloplossing te bieden. Imtech levert alle energie-oplossingen in en rond de door Imtech te plaatsen turbinegenerator, de automatisering en het complete plantcontrolsysteem, de volledige (systeem)integratie van hard- en software, alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige oplossingen, alsmede alle gebouwgebonden technische activiteiten.

Energie: core-business van Imtech
Energie ontwikkelt zich snel tot één van de core-business segmenten binnen Imtech. Zo is Imtech onder meer betrokken bij:
- het winning van olie en gas: upgrading van olie- en gasvelden, automatisering en technische oplossingen op boorplatforms, verzorging van de automatisering en technische infrastructuur aan boord van exploitatieschepen, pijpenleggers en werkschepen, het meten van de output van olie- en gasvelden;
- complete energy contracting: het volledig overnemen van de energie-exploitatie en technische energie-infrastructuur in industriële plants en in gebouwen;
- de verzorging van alle technische oplossingen in biomassacentrales en (decentrale) energiecentrales;
- realisatie van energiearme gebouwen, warmte- en koudeopslag en overige energiebesparende maatregelen in gebouwen;
- de technologische inrichting van innovatieve warmtekrachtcentrales;
- overige energie-activiteiten, bijvoorbeeld energiemetingen, consultancy etc.
De totale orderinflow in de energiemarkt en energie gerelateerde markten benadert een niveau van circa 500 miljoen euro in 2007.

Recent is Imtech in Nederland als één van de eerste ondernemingen gecertificeerd voor de afgifte van energielabels in de markt van gebouwen.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Drs. P.J.A. (Pieter) Koenders
Hoofd Corporate Communications
Telefoon: (0182) 54 35 28
E-mail: pieter.koenders@imtech.eu
www.imtech.nl




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL