Imtech: megatransport milieuvriendelijke gasmeetstations naar Roemenië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/12/2007 15:03
Tholen / Bergen op Zoom - Hedenochtend vond er vanuit Bergen op Zoom één van de grootste industriële transporten ooit in Nederland plaats. In een konvooi van 18 trailers met een totale lengte van 300 meter gaat technische dienstverlener Imtech acht grote hightech, onbemande gasmeetstations leveren aan het Roemeense olie- & gasbedrijf Petrom SA in Boekarest en Constanta. Het konvooi zal in een paar dagen ruim 2.400 kilometer afleggen. Omdat de Imtech-oplossingen energiezuinig zijn is elke trailer afgedekt met een dekzeil met als tekst 'top technology for a brighter future'. De opdracht vertegenwoordigt een totale waarde van 22 miljoen euro.

Petrom is het grootste olie- en gasbedrijf van Roemenië met een bewezen olie- en gasreserve van 9 miljard kubieke meter, een raffinagecapaciteit van 8 miljoen kubieke meter per jaar en 800 winstations in Roemenië en overig Oost-Europa. In 2004 is dit voormalige staatsbedrijf geprivatiseerd doordat het Oostenrijkse OVM een meerderheidsbelang in Petrom heeft verworven. In 2005 is een moderniseringsproces opgestart dat heeft resulteert in een totale upgradinginvestering van ruim 3 miljard euro. Als onderdeel van deze upgrading worden een aantal meetsystemen gemoderniseerd. Imtech levert in dit kader acht hightech, onbemande gasmeetsystemen die behalve de samenstelling en het geleverde volume van het gas, ook de kwaliteit vaststellen. Mede op basis hiervan vindt afrekening met afnemers, waaronder de Roemeense overheid, nauwkeurig plaats.

Productiedata via 70 ton wegende meetsystemen
Willem Barendse, Managing Director Imtech Analyser Systems: 'De meetstations, die zo'n 70 ton per stuk wegen, verzamelen data die naar een hightech centraal collectiesysteem gaan en daar verder worden verwerkt. Op grond van het aantal kubieke meters geleverd gas en de exacte kwalitatieve samenstelling daarvan stuurt Petrom de rekening naar haar klanten. Petrom koos voor West-Europese technologie en kennis, omdat die het betrouwbaarst is en innovatieve oplossingen mogelijk maakt. De keuze viel daarbij op Imtech, omdat Imtech als één van de weinige technologie-ondernemingen in staat is om een totaaloplossing aan te bieden. Bovendien is onze oplossing volledig energiezuinig, dus met minimaal energieverbruik meten we de maximale energieoutput voor Petrom.'

Totaaloplossing
Om deze totaaloplossing mogelijk te maken hebben drie industriële business units van Imtech de handen ineengeslagen: Imtech Analyser Systems, Imtech Vonk en de afdeling Contracting van Imtech Industry. Imtech Analyser Systems verzorgt het mechanische en analytische deel, Imtech Vonk neemt de automatisering en het besturings- en energievoorzieningsysteem voor haar rekening en Imtech Industry Contracting coördineert de uitvoering en documentenstroom. Op een Imtech-locatie in Bergen op Zoom worden de meetstations geproduceerd en getest om ze vervolgens samen met transportonderneming Bosman naar Roemenië te transporteren.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Drs. P.J.A. (Pieter) Koenders
Hoofd Corporate Communications
Telefoon: (0182) 54 35 28
E-mail: pieter.koenders@imtech.eu
www.imtech.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL