Imtech heeft haar Strategie aangescherpt.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 09/12/2007 07:32
Dat zegt CEO Dr.Ir. R. van der Bruggen in Imtechnologie no 18 die wij zojuist hebben ontvangen.
Imtech heeft de wind in de zeilen. (red.XEA.nl). Welke CEO durft dat te zeggen in deze onzekere tijd?
Uit de halfjaarcijfers blijkt dat, zegt CEO van de Bruggen,
hier nog even die cijfers;
Kernpunten eerste helft 2007
■ Forse groei:
■ EBITA: +38%, 62,1 miljoen euro (autonoom +16%)
■ Nettowinst: +30%, 35,1 miljoen euro
■ Opbrengsten: +18%, 1.517 miljoen euro
■ Orderportefeuille: +19%, 3.549 miljoen euro
■ Operationele EBITA-marge: stijgt van 4,0% naar 4,6%
■ Voortgaand herstel Benelux, Duitsland profiteert van positieve gevolgen economische groei, sterke groei in UK & Spanje en explosieve groei in ICT & Maritiem
■ Update succesvolle groeistrategie en herfinanciering maken verdere groei mogelijk
■ Doelstelling: opbrengsten 5 miljard euro in 2012 onder handhaving van operationele EBITA-marge van 6%.

De economie trekt over de volle breedte aan en de markt van technische dienstverlening groeit nog harder. In de Benelux gaat het steeds beter, ook in Duitsland en Oost- Europa ontwikkelen we ons goed en in Spanje en met name in de UK groeien we sterk. In de technologiemarkten van ICT & Maritiem groeiden we zelfs "explosief"! Daarnaast namen we opnieuw een aantal goed bij ons passende bedrijven over, Peek Traffic bijvoorbeeld, dat hightech oplossingen op het gebied van mobiliteit realiseert. In de UK versterkten we ons met de Aqua Group, een multidisciplinaire technische dienstverlener. In de USA namen we Seacost Electronics over, een full-service maritieme dienstverlener. Met name de overname van BMS Systems IT Solytions versterkten we onze positie op de Duitse ICT-markt aanzienlijk. Ook in Luxemburg vonden nog 2 kleinere acquisities plaats.
Om verdere groei mogelijk te maken is de strategie van Imtech bijgesteld. In fundamentele zin verandert er weinig: Imtech bouwt voort op de formule die haar bracht, waar ze nu staat.
Kernpunten van haar strategie zijn: het handhaven van de autonome groei en het uitbouwen van hun positie, zowel in geografisch als technologisch opzicht. Een ander speerpunt is het verder versterken van de sleutelpositie van ICT (red.XEA.nl, daarom zouden beleggers meer in de IT & ICT moeten beleggen). Bovendien breiden we de landenfocus uit met Ierland, Oostenrijk en Scandinavië. Last but not least streven we naar het realiseren van een hogere toegevoegde waarde, zowel door het verdiepen van het bestaande dienstenpakket, als het aanbieden van additionele diensten. Zo leggen we de lat bij Imtech aanzienlijk hoger. We willen in 1012 een opbrengstenniveau van 5 miljard euro bereiken.
Aan ambitie geen gebrek bij Imtech!

aldus de CEO René van der Bruggen van Imtech.

reatiec XEA.nl
Wij van de redactie hebben het al veelvuldig geschreven,
de heer van der Bruggen is een "man" uit het vak, deskundig en weet "zijn" daden bij "zijn" personeel over te brengen. Als aanwezige in vergaderingen etc. is het, met plezier luisteren naar deze man, vlot van de tong en zijn “ogen” zitten goed in het hoofd. Eerst de vent en dan de tent, gaat bij Imtech dubbel en dwars op! Dat zei een aandeelhouder na de laatste AVA van Imtech tegen ons. Hij was op ons schrijven ingestapt.
Hij (van der Bruggen) weet waar hij over praat en mee bezig is en weet elk jaar de lat wat hoger te liggen. Imtech was eerst de dochter, onderleiding van de huidige CEO van der Bruggen, van Internatio Müller, maar de dochter is toen de "moeder" geworden en daar zijn de aandeelhouders van het eerste uur ontzettend blij mee.
Wilde de koersontwikkeling eerst niet vlotten, enkele jaren geleden kwam die "traag" los en nu was er in oktober j.l. zelfs een aandelen splitsing nodig om de verhandelbaarheid te vergroten.

Wie hebben er een belang in Imtec,
Fortis van 8,51%
Navitas van 4,86 had ruim 5%
Aviva plc 8,49%
Delta Deelnemingen Fonds N.V. 5,11%
ING Groep N.V. 12,24%
Dus als kleine belegger zit U in een goed gezelschap.

Imtech vinden wij een bedrijf, die in elke portefeuille thuis hoort, brengt de nieuwste technieken in "bedrijf" en verdient er een goed stuk brood aan.
Ook vertelde de CEO van der Bruggen in de laatste AVA begin 2007 en dat schreven wij al vaker, dat de lage marge orders nu geleverd waren en de orders met de betere marges nu uitgeleverd gaan worden.
Dat lieten de halfjaarcijfers 2007 al zien en beleggers lijken het aandeel te hebben ontdekt, maar als we de omzetten van de laatste dagen zien, zijn dat niet alleen de kleinere beleggers!

Wie durft in deze tijd zulke vooruitzichten te schetsen als hier boven?

Imtech, een aandeel dat voor plezier zorgt en vooral de beleggers van het eerdere uur. Gaf voor de splitsing van 1 oude naar 3 nieuwe, EUR 1,07 dividend.

Imtech schrijft in haar blad Imtechnologie no 18, "Industrieel garen spinnen", wat kunnen de beleggers in Imtech?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL