Imtech nologie magazine winter editie.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 07/12/2007 14:12
Kijk voor het geheel op www.imtech.nl daar kunt u via de link op het blad met het portret van Gijs van Tuyl alles lezen.
Een aanbeveling waard, o.a.

Nieuw water
Imtech is op verschillende manieren innovatief bezig in het sleutelgebied water. In de maritieme markt behoort Imtech inmiddels tot de belangrijkste mondiale spelers. Imtech biedt integrale oplossingen: van hoogwaardige (platform)automatisering en bruggen voor integraal scheepsmanagement tot innovatieve elektrische voortstuwing.

In Engeland is Imtech toonaangevend in waterzuivering, een enorme markt. Behalve een project voor de renovatie, upgrading en het onderhoud van 850 afvalwateringen in Wales die bijna 1 miljoen mensen van water voorziet, bouwt Imtech ook mee aan een nieuwe waterzuiveringscentrale voor de drinkwaterproducent Anglian Water Services ten noordoosten van Londen. Ook deze centrale zal circa 1 miljoen Britten rondom Londen voorzien van schoon en milieuvriendelijk geproduceerd water.

Vitens, Nederlands grootste waterbedrijf, voerde met behulp van Imtech de afgelopen jaren op een voorbeeldige manier Enterprise Resource Planning in. Op flatscreens kan het management op elk moment een realtime overzicht krijgen van alle vitale gegevens: de kwaliteit van het geleverde water, de afhandeling van storingen, de servicelevels, de wachttijden, de financiële stromen, het ziekteverzuim, noem maar op. De efficiency schoot omhoog, de kosten omlaag.

Grootste werkschip met nieuwste technologie
Het vraagt nogal wat technologisch vernuft om een systeem te realiseren waarmee je een zeereus onder elke weeromstandigheid nauwkeurig op zijn plek kunt houden. Imtech (Imtech Marine & Offshore) verzorgt voor Allseas’ nieuwe werkschip ‘Pieter Schelte’ (met 360 bij 117 meter het grootste ter wereld) nagenoeg alle technische oplossingen. De ‘Pieter Schelte’ kan zowel jackets (onderbouw van olie- of gasplatforms) als topsides (het gedeelte dat boven op het jacket staat en waar de verwerking van olie en/of gas plaatsvindt) (de)monteren of verplaatsen. Omdat op het werkschip ook een hightech systeem voor het leggen van pijpleidingen op de bodem van oceanen aanwezig is, kan het schip tegelijkertijd een rol vervullen bij het tot stand brengen van het transport van olie en/of gas. Imtech legt onder andere een dynamisch positioneringsysteem aan, waarmee het tot op de millimeter nauwkeurig op zee kan functioneren. Het schip wordt ook uitgerust met dieselelektrisch energieopwekking: de meest moderne, zuinige en milieuvriendelijke oplossing die vandaag de dag bestaat.

lees voor meer info op www.imtech.nl
Reactie XEA.nl
Van alle markten thuis? Dat kan je wel zeggen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL