Universiteitsfonds Delft introduceert de Imtech-Grants en het UfD-Imtech Fonds

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 05/12/2007 08:00
Gouda/Delft - Per 1 januari 2008 zal technische dienstverlener Imtech samen met het Universiteitsfonds Delft het UfD-Imtech Fonds instellen. Dit fonds is bedoeld voor stimulering van het technologie-onderwijs aan de Technische Universiteit Delft en door een jaarlijkse uitreiking van de Imtech Grants in de vorm van een bedrag van 10.000 euro voor studenten die een eminent bachelor eindverslag hebben geschreven.

Het uitreiken van prijzen voor excellentie is één van de hoofddoelstellingen van het Universiteitsfonds Delft (UfD), bijvoorbeeld de Leermeesterprijs voor hoogleraren en de jaarlijkse prijzen voor de best afgestudeerden van de acht faculteiten van TU Delft. Het UfD Imtech-Fonds is het eerste fonds dat de naam draagt van een onderneming. Het UfD-Imtech Fonds richt zich specifiek op bevordering van opleidingen die direct raken aan de markten waarin Imtech actief is: buildings, industrie, maritiem en infra/mobiliteit.

Imtech stort een bedrag van 30.000 euro in het Universiteitsfonds, waaruit per jaar voor 10.000 euro aan Imtech Grants zal worden uitgekeerd aan studenten die een excellent bachelor eindverslag hebben geschreven. Er zullen in principe vijf Imtech Grants per jaar van maximaal 2.000 euro per stuk worden uitgereikt.

De jury die de prijzen zal toekennen bestaat uit vijf personen, waaronder drie hoogleraren van verschillende faculteiten, een bestuurder van het Universiteitsfonds Delft en een vertegenwoordiger van Imtech. De jury zal in haar beoordeling op een aantal aspecten letten, te weten: innovatie, durf, mate van samenwerking tussen verschillende vakgebieden, praktische toepasbaarheid, de communicatieve uitstraling en in hoeverre het gaat om maatschappelijk verantwoord onderzoek. Het onderwerp van het eindverslag moet aansluiten bij de activiteiten van Imtech.

Begin 2008 worden studenten opgeroepen hun werkstukken in te sturen. Eind februari zal de jury de beoordeling afronden. Op 25 maart 2008 vindt de eerste feestelijke uitreiking van de Imtech Grants plaats.

Met dit initiatief wenst Imtech de relatie met het technisch onderwijs, in het bijzonder met de Technische Universiteit Delft, te versterken.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0
Nadere informatie
Imtech N.V.
Drs. P.J.A. (Pieter) Koenders
Hoofd Corporate Communications
Telefoon: (0182) 54 35 28
E-mail: pieter.koenders@imtech.eu
www.imtech.nl





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL