Imtech een bedrijf met goede beleggingskansen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/08/2007 10:18
Imtech een bedrijf dat voor de beleggers goede beleggingskansen biedt. a.s. Dinsdag komen de halfjaarcijfers en die kunnen wel eens aan de bovenkant zitten. Imtech brengt de nieuwste technieken in beweging en past ze toe op allerlei gebieden. Ook beschikt Imtech over sterke marktposities in de markten van utiliteit, industrie, infra, maritiem en telecom in Belgiƫ, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Spanje en de UK. Ook in diverse Oost-Europese landen is Imtech in toenemende mate actief. In Europa bezit Imtech meer dan 200 vestigingen. Daarnaast is Imtech een top-5 speler in de mondiale markt van maritieme technologie en beschikt over een wereldwijd netwerk van ruim 50 steunpunten langs alle belangrijke scheepvaartroutes in nagenoeg alle continenten.
Veel nieuwe orders kwamen dit jaar langs en dat belooft wat voor a.s. dinsdag. Het aandeel heeft ook te lijden gehad van de mindere tijd op de beurs te afgelopen weken en sloot vrijdag j.l. af op EUR 56,30 en 116.039 sts omzet.
De Heer R. van der Bruggen heeft met de voormalige dochter van Internatio-Muller, het bedrijf goed op de "kaart" gezet.
Een man uit het vak is de CEO van der Bruggen en een genoegen naar hem te luisteren, gedreven en hij weet het over te brengen op/naar zijn mensen.
Het aandeel was jaren zwaar ondergewaardeerd, maar daar is ruim 2 jaar geleden verandering in gekomen. De resultaten gaven een groeiend beeld en beleggers kregen vertrouwen in de toekomst van Imtech.
De koers steeg naar ruim EUR 70 in juli j.l., maar de hypotheekproblemen raakte het aandeel ook, toch biedt het nu kansen, om nog redelijke prijs in te stappen. Ook was de vraag in de AVA van april j.l., een splitsing, wanneer? Als wij (Imtech) zien dat de omzet ter beurze ten koste gaan van de duurdere prijs van het aandeel Imtech. Dat is 't nog niet, maar als de koers weer richting de EUR 70 of hoger gaat, houden wij (red. XEA.nl) wel rekening met een splitsing van het aandeel Imtech.
Het jaar 2006 was een uitstekend jaar voor Imtech, met 'n EBITA van 113,3 miljoen euro +31%, daarvan 13% autonoom en een nettowinst van 67,7 miljoen +33% en dat was 2,75 euro, + 33% per aandeel.
Daarin zaten orders met lagere marges, oorzaak het jaar 2005 was een mager jaar, waardoor de marges ook lager waren, maar 2006 werd al beter en daarna kwam er ook een verdere verbetering van de marges. Dus de orders die nu uitgeleverd worden hebben betere opbrengsten (lees marges). Wij gaan uit van ruim dubbel cijfers a.s. dinsdag. Ook is door de herfinanciering de verdere groei van Imtech mogelijk geworden.
Imtech blijft haar strategie en groei rustig verder uitbouwen en daar kunnen beleggers van profiteren.
De Shell heeft een 5 jarig contract met Imtech van EUR 100 miljoen afgesloten met mogelijke verleinging erna. Dit zijn mooie voorbeelden die wederzijdse vertrouwen uitstralen, van opdrachtgever en Imtech, maat ook voor alle betrokkenen als aandeelhouders, medewerkers etc.
Dinsdag zullen we meer weten



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL