Imtech: orders 85 miljoen euro technologie reken- en datacentra Duitse financiële markt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 10/07/2007 07:34
Gouda / Hamburg - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het orders heeft ontvangen ter waarde van ruim 85 miljoen euro voor technologische totaaloplossingen voor vernieuwing en/of uitbreiding van reken- en datacentra van financiële instellingen in Duitsland.

De economische situatie in Duitsland verbetert na verschillende jaren van stagnatie en een negatieve economische omgeving. Onder invloed van de toenemende export verbeterde eerst het investeringsklimaat in de industrie en thans is waarneembaar dat ook de markt van de utiliteit aantrekt. Imtech Deutschland is één van de sterkste spelers in de Duitse markt van technologie in gebouwen. De combinatie van innovatie en inzet van multidisciplinaire technische oplossingen leidt tot een geavanceerd dienstenpakket. Eén van deze diensten richt zich op technologische inrichting van reken- en datacentra. De toegenomen intensiteit van het digitale betalingsverkeer en de sterk toegenomen bandbreedte van informatiestromen maken dat financiële instellingen en financiële datacentra investeren in vernieuwing en/of uitbreiding van de bestaande rekencapaciteit en ICT-infrastructuur.

Imtech zorgt voor een betrouwbare elektriciteitsvoorziening, innovatieve bekabeling, preventieve brandbeveiliging, no-break voorzieningen en een professionele calamiteitenaanpak. Door de toegenomen capaciteit van deze centra neemt de warmteafgifte kritische grenzen aan tot zelfs 1.400 W/m². Om deze enorme hoeveelheid hitte te kunnen verwerken, is Imtech in staat hightech oplossingen te vinden voor extra koeling en warmteverwijdering, bijvoorbeeld door gebruik te maken van innovatieve koeltechnologie en watercirculatie. Alle Imtech-oplossingen kenmerken zich door optimale aandacht voor energiebesparing en sluiten naadloos aan op de primaire en secundaire processen in deze enorme reken- en datacentra.

Recent heeft Imtech orders ontvangen voor de technologische inrichting van een nieuw te bouwen datacentrum van de Citibank in Frankfurt am Main. Hiertoe is een bouwcombinatie gevormd met BAM Deutschland. Een andere grote order is afkomstig van Fiducia IT in Karlsruhe. Fiducia IT coördineert het complete betalingsverkeer en financiële informatiestromen van onder meer alle Duitse Volksbanken en Raiffeisenbanken, alsmede diverse privé-banken. Ten behoeve hiervan wordt een nieuw rekencentrum gerealiseerd. Een andere grote opdracht is afkomstig van e-shelter, een IT-onderneming die als kernactiviteit datacentra aan onder meer financiële serviceorganisaties ter beschikking stelt voor coördinatie van het betalingsverkeer. Imtech breidt de bestaande rekencentra van e-shelter in Berlijn en Frankfurt uit. Een kleinere opdracht is er voor uitbreiding van het rekencentrum van het energiebedrijf EnBW (Energie Baden-Württemberg) in Karlsruhe.

De opdrachten van Fiducia IT, e-shelter en EnBW kenmerken zich door snelle oplevering gedurende dit jaar. Dit stelt speciale eisen aan het projectmanagement van Imtech. De opdracht van Citibank wordt, inclusief de technologie in een gecombineerd kantoor- en servicegebouw, aan het begin van het tweede kwartaal 2008 opgeleverd.

Vorig jaar heeft Imtech ook de upgrading van reken- en datacentra verzorgd in opdracht van Deutsche Bank, Allianz, Landesbank en Postbank Systems.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL