Imtech: Chinese maritieme orderportefeuille groeit naar 120 miljoen euro

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/06/2007 07:34
Groei van ruim 50 procent ten opzichte van twee jaar geleden
Gouda, Nederland - Imtech N.V. (technische dienstverlening) maakt bekend dat de maritieme opdrachtenportefeuille in China snel toeneemt. Ten opzichte van twee jaar geleden is sprake van een groei van ruim 50 procent. Momenteel telt de Chinese orderportefeuille voor het verzorgen van technologische oplossingen ruim 240 schepen, die een gezamenlijke waarde van ruim 120 miljoen euro vertegenwoordigen.

Imtech is één van de grootste maritieme technische dienstverleners ter wereld. Naast een concentratie in Europa en de USA is Imtech in toenemende mate ook buiten deze gebieden actief. Zo maakt de mondialisering van de maritieme industrie China tot een belangrijk concentratiepunt voor export en productie van maritieme technologische oplossingen van Imtech.

Momenteel wordt de omvangrijke en groeiende Chinese markt op diverse manieren bewerkt. Enerzijds vanuit de maritieme competentiecentra vanuit Imtech in Nederland, Duitsland en China en anderzijds middels deelname in een Chinese joint venture, eigen productiefaciliteiten in China en een netwerk van Chinese servicevestigingen van het vorig jaar overgenomen Radio Holland Group. Vanuit in totaal zeven Chinese maritieme vestigingen werkt Imtech voor met name Westerse eigenaren die schepen bij Chinese werven bestellen maar high-quality maritieme technologie aan boord willen hebben.

De orderportefeuille bestaat uit technologische oplossingen aan boord van onder andere containerschepen, tankers, bulkcarriers, multifunctionele schepen, heavy lift carriers, kraanschepen en luxe jachten. Imtech is hierbij actief op tientallen Chinese werven. Recent is bijvoorbeeld opdracht ontvangen voor technologie aan boord van 20 containerschepen die op de Chinese werf Yangfan Zhoushan, Taizhou Sanfu en Liaoning Hongguan worden gebouwd. Alleen deze order vertegenwoordigt al een waarde van meer dan 15 miljoen euro. Andere recente orders zijn de technologie aan boord van 22 sleepboten op de Fujian Southeast Shipyard, vier vrachtschepen op de Tianjin Xingang Shipyard en acht chemische tankers die bij de Chinese werf Liaoning Hongguan worden gebouwd.

Door steeds betere samenwerking tussen de diverse divisies en business units binnen het maritieme cluster van Imtech is Imtech in staat haar activiteiten en marktaandeel op de Chinese maritieme markt stap voor stap te vergroten. In dit kader is onlangs een Plan van Aanpak opgesteld voor bredere marktpenetratie en geleidelijke uitbreiding van het aantal Chinese servicevestigingen.

Het innovatieve Imtech-dienstenpakket bestaat onder andere uit project- en sitemanagement, geïntegreerde geautomatiseerde scheepsbruggen, voorstuwing & aandrijving, energie-opwekking en de distributie hiervan aan boord, alarm & monitoring, navigatie & communicatie, local area netwerken, lucht- & klimaattoepassingen, brandbeveiliging & sprinkleroplossingen en integrale veiligheid. Bij alle oplossingen van Imtech staan duurzaamheid en energiebesparing voorop.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Drs. P.J.A. (Pieter) Koenders
Hoofd Corporate Communications
Telefoon: (0182) 54 35 28
E-mail: pieter.koenders@imtech.eu
www.imtech.eu

Reactie XEA.nl
Als je in China zo'n order weet binnen te halen, dan moet je van goede "huize" komen. 'T geeft wel aan dat Imtech over speciale kwaliteiten beschikt.
Imtech een bedrijf voor een goede belegging.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL