Imtech, Luchthaven Schiphol krijgt eerste kerosinedamp verwerkingsinstallatie ter wereld

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/04/2007 07:35
Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft opdrachten gekregen voor de realisatie van een oplossing waarmee schadelijke kerosine-emissie, die nu in het milieu worden gebracht, om te zetten in elektriciteit. Hiermee wordt niet alleen het milieu ontzien, maar ook nog eens elektriciteit en warmte gewonnen. Het eerste concrete project zal op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol zijn beslag krijgen. Bij bewezen succes zal Imtech deze innovatie wereldwijd onder de aandacht brengen.

In opdracht van Aircraft Fuel Supply B.V., de onderneming die op Schiphol alle vliegtuigen van kerosine voorziet, realiseert een samenwerkingsverband van Imtech, IPCO Power en BioSoil op Schiphol de bouw van de eerste opvang- en verwerkingsinstallatie voor kerosinedampen en kerosineresiduen ter wereld. Hierbij treedt Imtech op als hoofdaannemer.

Kerosinedampen, die vrijkomen bij het beladen van de tankauto's, worden opgevangen en verwerkt. Elektriciteit en thermische warmte worden hierbij opgewekt die voor eigen gebruik worden aangewend. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de door IPCO Power ontwikkelde damp verwerkingsinstallatie, Vapour Processing System.

Het verladen van kerosine in tankauto's is op de luchthaven Schiphol een continu proces waarbij jaarlijks naar schatting 1.000.000 m3 kerosinedamp in de atmosfeer wordt geloosd. Een situatie waar AFS graag een einde aan wil maken, zowel met oog op het milieu op en rond de luchthaven als in de directe bebouwde omgeving rondom Schiphol. Ook de ongeveer 250 ton kerosineresidu welke jaarlijks uit de tanks overblijft zal op deze milieuvriendelijke manier worden verwerkt.

De opgewekte elektriciteit zal door AFS zelf worden gebruikt en het overschot zal worden doorverkocht aan derden op Schiphol of aan het elektriciteitsnet. Dit zelfde geldt voor de warmte die vrijkomt welke zal worden gebruikt voor de verwarming van gebouwen en garages.

De elektriciteit en warmte die met dit innovatieve systeem wordt opgewekt levert een dusdanige besparing op dat de totale investering in ongeveer zeven jaar is terugverdiend.

De emissie van kerosinedampen is een probleem dat zich op vrijwel iedere luchthaven voordoet. Door de dampen op te vangen en ze om te zetten in elektriciteit, die weer gebruikt kan worden voor verlichting of koeling, leveren grote besparingsmogelijkheden op. Luchthavens lossen daarmee bovendien in één keer een milieuprobleem op.

Met dit project verwachten Imtech, BioSoil en IPCO Power op korte termijn een wereldwijde spin-off te creëren naar grote internationale luchthavens in Europa, Azië, Midden Oosten en Amerika. Imtech zal hierin een leidende rol spelen.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.eu
www.imtech.nl




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL