Imtech en Lemnis: samenwerking in openbare verlichting met LED-technologie, substantiële energiebesparing mogelijk

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/03/2007 07:38
Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) en Lemnis Lighting B.V. (een technologiebedrijf dat zich richt op energiezuinige LED-technologie en wordt geleid door twee achterkleinzonen van Anton Philips) maken bekend dat zij een samenwerking zijn aangegaan voor de ontwikkeling, productie en verkoop van openbare verlichting op basis van energiezuinige en duurzame LED-technologie.

Lemnis Lighting heeft onlangs op de consumentenmarkt in Nederland (via energieleverancier Oxxio) de Pharox LED-lamp geïntroduceerd. Dit is een energiezuinige lamp gebaseerd op door Lemnis ontwikkelde LED-technologie die, in vergelijking met de traditionele gloeilamp van 40 Watt, 90% minder energie verbruikt en meer dan 50.000 uur meegaat.

Gebaseerd op deze LED-technologie (Light Emitting Diode) slaan Imtech en Lemnis Lighting de handen ineen om op de markt van openbare verlichting energiezuinige toepassingen te introduceren. Lemnis Lighting bezit het intellectueel eigendom van deze innovatieve technologie. Imtech (Imtech Infra) is een grote speler op de Nederlandse, Belgische en Engelse markt voor onder andere verkeer & vervoer, openbare verlichting en technische infrastructuur. Op basis van de kennis van beide bedrijven zal de samenwerking energiezuinige en duurzame producten opleveren op het gebied van openbare verlichting. Bij de ontwikkeling wordt intensief samengewerkt met onder andere TNO en het Eindhovense technologiebedrijf OTB Group B.V. SenterNovem, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, heeft een subsidie toegekend.

Met LED-verlichting moeten besparingen van minimaal 30% op het energieverbruik haalbaar zijn ten opzichte van de gangbare openbare verlichting. Ook de zeer lange levensduur van LED-verlichting draagt sterk bij aan deze duurzame oplossing. Op basis hiervan verwachten Imtech en Lemnis Lighting een grote vraag naar openbare verlichting gebaseerd op LED technologie.

Met deze samenwerking wordt ingespeeld op een wereldwijde vraag naar energiezuinige producten die een bijdrage leveren aan het terugdringen van energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen.

René van der Bruggen, Voorzitter Raad van Bestuur Imtech, ziet voor deze ontwikkeling een goede toekomst. 'De samenwerking tussen Imtech en Lemnis Lighting past prima in onze strategie om door middel van technologie een bijdrage te leveren aan een duurzame, leefbare samenleving. Naast energiebesparing en een langere levensduur is er minder onderhoud. Hiermee presenteren we aan de overheid een aantrekkelijk en duurzaam alternatief voor openbare verlichting.'

Frans Otten (CEO Lemnis Lighting): 'De samenwerking met Imtech geeft ons de mogelijkheid om met een toonaangevende speler op de openbare verlichtingsmarkt onze energiezuinige LED-producten in meerdere landen aan te bieden. We zijn er trots op dat we in zo een vroeg stadium van onze onderneming met Imtech kunnen samenwerken.'






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL