Parel Imtech begint te schijnen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 17/03/2007 09:09
De parel Imtech begint nu pas te schijnen. Jaren heeft dit fonds tekort waardering gekregen, maar nu is het ontdekt. Toch zal de heer van der Bruggen CEO en zijn mensen nog meer in "petto" hebben voor alle betrokkenen bij Imtech, investeerders en vul maar in.
Wat zegt de heer van der Bruggen in het jaarverslag 2006, dat en prachtig uitziet, "alle" groeisignalen staan op Groen".
Het jaar 2006 was een uitstekend, de voorgaande jaren waren toch nog redelijk onder moeilijke markt omstandigheden. Maar 2006 blonk uit in een hoge autonome groei, aanzienlijke versterking met goede overnames en een hoge orderportefeuille.
De markt van technologie in Europa (haar thuismarkt red.XEA.nl) ontwikkelt zich positief, oa. door investeringen door bedrijfsleven, overheden en non-profitororganisaties.
Een sterke groei Trackrecord.
Als multidisciplinaire technische dienstverlener biedt Imtech een breed en sterk portfolio, verdeeld over zowel een geografische groeias als over een technologische groeias.
In de geografische groeias is sprake van steeds verder toenemende activiteiten in Belgiƫ, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Oost-Europa, Spanje en de UK.
In beperkte mate vindt op projectbasis en veelal via bestaande klanten vanuit deze landen ook export naar buiten Europa plaats. In de technologische groeias bevinden zich de Europese ICT-activiteiten en (deels) mondiale activiteiten in de markt van Technology en Maritiem. In de Maritieme markt behoort Imtech tot de modiale top 5.
In de Benelux herstelde de markt zich en vooral in Nederland (ook goed voor Econosto red. XEA.nl) en dan met name in de markten van utiliteit en industrie.
Ook het feit dat Shell het volledige technologische onderhoud voor haar omvangrijke locaties in Pernis en Moerdijk aan Imtech gunde, is hier een goed voorbeeld van. Imtech heeft "het"vertrouwen bij de klanten.
In Duitsland is Imtech een sterke speler met omvangrijke activiteiten en de UK en Spanje ontwikkelden zich in 2006 opnieuw goed.
In de markt van ICT & Maritiem werd goede progressie geboekt. Positief was de versterking van de maritieme activiteiten door overname van Radio Holland Group. Dit is een sterke internationale speler in maritieme communicatie, automatisering en navigatie.
Wat gaat 2007 worden voor Imtech?
De vooruitzichten voor 2007 geven aanleiding tot optimisme.
Alle groeisignalen staan op "groen".
In de Benelux zal de economische groei verder doorzetten, hetgeen leidt tot additionele investeringen in technologie. Verwacht wordt dat ook de inframarkt een positiever beeld geeft. In Duitsland is duidelijk sprake van aantrekkende investeringen, waarvan de omvangrijke Imtech-portfolio over de volle breedte kan profiteren. In de UK en Spanje blijft de marktsituatie gunstig. De goede positionering in de markt voor ICT & Maritiem biedt eveneens uitzicht op verdere groei. Om deze groei veilig te stellen zal Imtech vol inzetten op het werven van technische specialisten. Diverse campagnes en acties zijn in voorbereiding.
Wij (Imtech) zien het jaar 2007 positief tegemoet.
Samenvattend verwacht Imtech voor 2007 een verdere toename van de EBITA door autonomen groei en acquisities.

Enkele kerngegevens;
Imtech
aantal aandelen 26.886.549 geplaatst en volgestort.
Daarvan hebben,
ING Groep 10%
Fortis Utrecht 6,1%
Navitas B.V. 5,8%
Aviva PLC (Delta Lloyd) 5,2%
Delta Deelnemingen Fonds 5,2%
Daarnaast zijn er substantiƫle pakketten aandelen (klein dan 5%) in handen van buitenlandse (Institutionele) beleggers, met name in de UK en VS.
Er wordt een contant dividend voorgesteld in de AVA van 10 april a.s. om 10.30 in de Doelen te Rotterdam, van EUR 1,07 (uitkeringspercentage is 41%)
Het aandeel gaat 12 april a.s. ex.dividend en betaalbaar 18 april a.s.

reactie XEA.nl
Wij zijn al vele jaren gecharmeerd van dit bedrijf en vooral van de CEO. Die man heeft het in zijn vingers en 't is een "lust" hem te zien, te horen en mee te maken, kortom een vakman in "hart en nieren", die zich inzet voor het bedrijf en een voorbeeld is voor zijn personeel.
Wat wil je dan nog meer als belegger?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL