Buhrmann zet winstgroei voort in derde kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 01/11/2006 07:30
Hoofdpunten
Autonome omzetgroei (+5%): OP Noord-Amerika (+5%), OP Europa (+6%), OP Australië (+3%), ASAP Software
(-1%) en Graphic Systems (+21%);
Bedrijfsresultaat gegroeid naar EUR 68,7 miljoen (exclusief speciale posten ), een stijging van 16,5% bij gelijke koersen;
Nettoresultaat EUR 32,3 miljoen; de EPS steeg naar EUR 0,18 (EUR 0,16 Kw3 2005); exclusief speciale posten¹ steeg de EPS naar EUR 0,19 tegen EUR 0,16 vorig jaar.

BELANGRIJKE FINANCIËLE GEGEVENS
Bedragen in miljoenen euro KW3 2006 KW3 2005 ∆ in EUR ∆ bij gelijke
koersen
Netto-omzet 1.520,7 1.490,8 2,0% 5,0%
Brutobijdrage 448,5 444,6 0,9% 3,9%
Bedrijfsresultaat 63,6 61,2 3,9% 6,9%
Nettoresultaat 32,3 29,3
Nettoresultaat per gewoon aandeel (EPS) (in euro)

REACTIE VAN DE VOORZITTER VAN DE RAAD VAN BESTUUR
In zijn commentaar op de cijfers over het derde kwartaal 2006 en de vooruitzichten zei Frans Koffrie, voorzitter van de Raad van Bestuur van Buhrmann:
‘We zijn tevreden over de solide prestaties die we in het derde kwartaal hebben neergezet. We blijven ons richten op winstgevende omzetgroei voortbouwend op onze sterke positie in het segment grote ondernemingen. In Noord-Amerika hebben wij een bovengemiddelde groei in het middensegment gerealiseerd. Het stemt ook tot tevredenheid dat facilities supplies wederom een kwartaal met dubbelcijferige omzetgroei liet zien. Dit bevestigt nogmaals het succes van onze strategie om een totaalleverancier te zijn. Onze prestaties in Europa zijn veelbelovend met een goede omzetgroei en een verbeterde brutobijdrage. Dit werd nog eens onderstreept door de
acquisitie van ATG waardoor we de beschikking kregen over een nog sterker groeiplatform in Europa.
In toenemende mate richten wij ons op die omzetmogelijkheden waarbij we een hoog niveau van winstgevendheid per klant kunnen realiseren, wat ons in staat stelt om onze doelstelling van een bedrijfsresultaat van 6,5% voor onze activiteiten op het gebied van office products op middellange termijn te bereiken.’

FINANCIËLE RESULTATEN DERDE KWARTAAL
De netto-omzet steeg naar EUR 1.521 miljoen, een stijging van 5,0% bij gelijke koersen. De autonome omzetgroei bedroeg 5%, voornamelijk door onze Noord-Amerikaanse en Europese Office Products Divisies en de sterke prestaties van onze Graphic Systems Divisie. In het algemeen is er sprake van solide marktomstandigheden, waar onze op omzetgroei gerichte strategische
initiatieven, zoals de uitbreiding van ons assortiment en de afzet in het middensegment, aan bijdragen.

1) Vanf 1 januari 2006 worden posten met een bijzonder of incidenteel karakter afzonderlijk geboekt als speciale posten en verantwoord in onze begeleidende uitleg.

vervolg,
De brutobijdrage van de gehele groep groeide met 3,9% bij gelijke koersen naar EUR 448,5 miljoen. De positieve effecten van onze initiatieven met betrekking tot voorkeurleveranciers en eigen merken, en de toegenomen focus op winstgevendheid per klant, zullen naar verwachting bijdragen aan de ontwikkeling van de brutomarge in het vierde kwartaal en daarna.
Het bedrijfsresultaat verbeterde naar EUR 63,6 miljoen, een stijging van 6,9% bij gelijke koersen.
Exclusief speciale posten steeg het bedrijfsresultaat naar EUR 68,7 miljoen, een verbetering van 16,5% bij gelijke koersen. De speciale posten leidden tot een last van EUR 3,8 miljoen na belastingen. Het nettoresultaat verbeterde naar EUR 32,3 miljoen. Exclusief speciale posten en fair value-aanpassingen verbeterde het nettoresultaat met 17,5% naar EUR 34,3 miljoen.
De EPS steeg met 12,5% naar EUR 0,18. Exclusief speciale posten en aanpassingen in fair value, steeg de EPS met 18,8% naar EUR 0,19 tegenover EUR 0,16 vorig jaar.

AANVULLENDE FINANCIËLE INFORMATIE
Voor het hele jaar 2006 voorzien wij financieringskosten (inclusief het dividend op Preferente Aandelen A) van circa EUR 87 miljoen, inclusief de financieringskosten van de acquisitie van ATG. Investeringen bedragen naar verwachting circa EUR 80 miljoen en afschrijvingen circa EUR 100 miljoen. De uitgaande kasstroom voor het hele jaar 2006, gerapporteerd onder ‘Overige
operationele betalingen’ (uit de huidige voorzieningen voor herstructurering) bedraagt naar verwachting circa EUR 40 miljoen. De belastingbetalingen worden geschat op circa EUR 35 miljoen, terwijl de effectieve belastingdruk, exclusief bijzondere resultaten, fair valueaanpassingen en dividend op Preferente Aandelen A, in 2006 rond 20% wordt voorzien. Voor het vierde kwartaal 2006 wordt de kasstroom uit operationele activiteiten geschat op ongeveer 100 miljoen.
Voor onze activiteiten in Noord-Amerika verwachten wij USD 5 miljoen kosten voor belastingen aan speciale posten te nemen in het vierde kwartaal van 2006 en nog eens USD 13 miljoen in 2007.
Dit brengt de totale projectkosten op USD 73 miljoen vergeleken met de eerder afgegeven indicatie van USD 79 miljoen. Verwachte besparingen op jaarbasis (run-rate) bedragen USD 47 miljoen. In 2006 wordt naar verwachting in totaal USD 19 miljoen aan besparingen gerealiseerd.

Reactie XEA.nl
Goede cijfers en als Europa echt gaat bijdragen, daar kan er een versnelling van de winst komen.
Buhrmann is goed bezig.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL