Aandeel Buhrmann teveel doorgezakt, wij vinden van wel.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 24/06/2006 15:22
Hier nog even de 1e kw.2006 cijfers beknopt;
-Sterke autonome omzetgroei (+8%) met bijdragen van alle bedrijfsonderdelen
- EPS 36% omhoog naar EUR 0,19, exclusief speciale posten1 en fair value aanpassingen Bedrijfsresultaat verbetert 18% naar EUR 72,5 miljoen, exclusief speciale
posten1
- Bedrijfsresultaat van EUR 48,1 miljoen is inclusief kosten voor de stroomlijning van Noord-Amerikaanse en Europese activiteiten van respectievelijk EUR 21,2 miljoen en EUR 3,1 miljoen
- Nettoresultaat verbetert naar EUR 24,5 miljoen; EPS stijgt tot EUR 0,14

Cijfers die voldeden aan de verwachtingen (red. XEA.nl)
De beurs malaise ging ook niet aan de koers van het aandeel Buhrmann voorbij en daar kwam de veel beschreven commotie over de 10-15% gestegen grondstof voor Buhrmann's papierproducten overheen. Dat bracht de koers van het aandeel van ruim EUR 15 terug naar de ruim EUR 10 en de huidige ruim EUR 11.
Toch kan Buhrmann ook profiteren en daar kan misschien de gestegen grondstof prijs voor het papier niet geheel teniet mee worden gedaan, maar ook de concurrenten van Buhrmann hebben met die grondstofprijzen te maken en zullen dat allen t.z.t. gaan doorberekenen.
De USA dollar blijft zich goed houden en daar doet de economie het goed in de VS. In Noord-Amerika haalde Buhrmann wel in 2005 52% van de totale omzet vandaan met een autonome groei van 6%.
Ook heeft Buhrmann haar kostenprogramma goed in handen/uitvoering en daar worden steeds meer de positieve gevolgen zichtbaar. Denk aan de omruil van leningen in aandelen en de terugkoop van de Prefs., alles bij elkaar een goede reden om niet teveel zorgen te maken over de toekomstige winstgevendheid van Buhrmann.
Ook haalt Buhrmann steeds meer omzet uit haar eigen merken en daar zit een hogere marge op, wel daalt de omzet er door, maar wat kan je beter hebben, veel omzet en weinig winst of het omgekeerde?
Wij (redactie XEA.nl) en Buhrmann gaan voor het laatste en als je de waarderingen eens bekijkt, dan zit je in vergelijking met de concurrenten en vooral in de VS met Buhrmann niet zo gek.
Europa was nog niet zoals het moest zijn, zei de heer Koffrie in de AVA van 13 april 2006, maar Europa komt wel als het economisch herstel gaat doorzetten. Europa maakte in 2005 ca. 16% van de totale omzet uit bij Buhrmann en als je dan naar Australiƫ kijkt, waar de economie uitstekend draait en daar haalde Buhrmann in 2005 ca. 12% v.d. totale omzet vandaan, is dat land ook al een goede tegenhanger. En de groei daar, was in 2005 autonoom wel 10%.
Je kan altijd wel blijven "zwart kijken", maar als er zoveel in korte tijd van de koers afgaat, moet je ook wel eens reƫel blijven en zeggen, is dat niet teveel!
En dat vinden wij van de redactie XEA.nl wel.
Daarom brengen wij dit aandeel nog eens extra onder de aandacht.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL