Buhrmann koopt Amerikaanse distributeur van facilitaire producten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/05/2006 20:11
Buhrmanns Noord-Amerikaanse dochteronderneming Corporate Express heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Coastwide Laboratories Inc., een business-to-business distributeur van schoonmaak- en cateringproducten in de Verenigde Staten. De overname tekent de uitbreiding van Corporate Express in de markt van facilitaire producten en ondersteunt de snelle autonome groei in deze productcategorie.

Coastwide Laboratories is een gerenommeerd bedrijf met bijna 70 jaar ervaring in de bedrijfstak en is gespecialiseerd in het leveren van schoonmaakproducten. Dit omvat ook het merk Sustainable Earth®, een complete lijn milieuvriendelijke schoonmaakproducten die toonaangevend is in het ‘groene’ segment. Bij het bedrijf zijn meer dan 150 mensen werkzaam, verdeeld over elf locaties in het Noordwesten van de Verenigde Staten. De omzet over 2005 bedroeg ongeveer USD 45 miljoen.

“De acquisitie van Coastwide Laboratories ondersteunt onze strategie om klanten een steeds breder productassortiment aan te bieden en verstevigt onze sterke concurrentiepositie”, aldus Mark Hoffman, directievoorzitter van Buhrmanns Divisie Office Products Noord-Amerika. “Schoonmaak- en cateringproducten vormen een belangrijke categorie in ons totale productaanbod, die volgens ons een aanzienlijk potentieel heeft.”

Enkele maanden geleden verstevigde Buhrmann de positie al met een vergelijkbare overname in het Noordoosten van de Verenigde Staten. De meest recente acquisitie zal verder bijdragen aan de plannen voor verhoogde groei op de facilitaire markt, een verbeterd productassortiment en de verdere ontwikkeling van de verkooporganisatie voor schoonmaak- en cateringproducten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL