Vraag over ons artikel over Buhrmann van 10-2-2006

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/02/2006 16:40
Buhrmann,
Reactie op een vraag van een lezer over Buhrmann. Wat zijn julie positief over dit bedrijf. Ja, wij zijn positief over dit bedrijf. Ja, maar Buhrmann is de laatste tijd al zo hard omhoog gegaan in koers!

Juist, maar in 2001 was de koers van Buhrmann dik EUR 30 en toen 27/3/2001 heeft Buhrmann met de emissie van EUR 25 nog nieuwe aandelen geplaatst. In die jaren ervoor was Buhrmann een groeier en stabiel bedrijf. Het jaar 2001 was een jaar van, "verslechterde economische omstandigheden" in o.a. Europa en Amerika. In dit laatste land draait de economie nu weer goed en elders Australiƫ ook, maar Europa nog niet. In 2001 verspeelde Buhrmann het vertrouwen van de beleggers en kwam steeds met een bijstelling van de winst en dat vergeten de beleggers niet snel.
Daar is onze visie ook op gebaseerd, dat Europa weer als vanouds gaat draaien en de VS en elders doet het al, waarom zou die koers van Buhrmann niet meer richting die oude tijden terug kunnen gaan?
De heer Koffrie kennen wij (red. XEA.nl) persoonlijk en die heeft uit 't verleden zeker zijn lesje geleerd, zoals hij zei!
Hij heeft het stuur van Buhrmann weer goed in de hand en heeft met internetverkopen, eigen merken en andere kantoor artikelen, zoals koffiemelk en schoonmaakmiddelen een gat in de kantorenmarkt aangeschoten en zoals hij zei; "daar wordt goed geld mee verdiend en onze auto's rijden toch. In de VS zo'n 1.400 eigen wagen rijden er.

Een ander voorbeeld, A.O.T. (Amsterdamse Option Trader) heeft het in het verleden ook goed gedaan en is ook op de weg terug (oude koersen), na de val. Wel in een andere vorm, maar dat is Buhrmann ook.
Buhrmann was eerst (jaren 1995/7) KNP BT en wat is er niet allemaal verandert? Zo ook bij AOT en nu het internetbedrijf/bank Binck.

Toevoeging van de site van Buhrmann zelf d.d. 12/2/ om 13.31 uur,
Alhoewel Buhrmanns geschiedenis teruggaat tot 1851, vindt het huidige Buhrmann zijn oorsprong in een fusie van Nederlandse drie ondernemingen in 1993. Toen ontstond een papier-, verpakkings- en distrbutie-onderneming. Vijf jaar en een aantal grote desinvesteringen later, wijzigde de distributiesector zijn naam in Buhrmann N.V.


Wij (Buhrmann) leveren alles voor de kantooromgeving
Tegenwoordig is Buhrmann een van 's werelds grootste leveranciers van kantoorartikelen aan bedrijven en organisaties. Met onze office products activiteiten die wereldwijd handelen onder de naam Corporate Express, hebben wij een wijdverspreid eigen distributienetwerk met locaties in Noord-Amerika, Europa en Australiƫ/Nieuw-Zeeland.
Meer dan 40% van Corporate Express' omzet in kantoorartikelen en computer supplies komt uit de verkoop via eCommerce.
Buhrmanns divisie Graphic Systems is de grootste wederverkoper van Heidelberg apparatuur in zes Europese landen.
In 2004 behaalde Buhrmann met haar office products en graphic systems activiteiten een omzet van EUR 5,5 miljard en had zij bijna 18.000 medewerkers bij meer dan 300 vestigingen in 18 landen.
Aandelen Buhrmann NV worden verhandeld op de beurzen van Amsterdam (Euronext: BUHR), en als ADR's in New York (NYSE: BUH).




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL