Beleggers hebben een goede Buhrmann in portefeuille.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/11/2005 11:12
Dat de beleggers een goede Buhrmann in portefeuille hebben lijkt wel zeker, en dat is beter dan een verre vriend.
Buhrmann is aan de weg terug naar boven en is zich duidelijk binnen die EUR 11 aan het nestelen op EUR 11,10.
Buhrmann's winst kan door die sterkere USA dollar, maar ook de Aurtsalische dollar in de kaart gespeeld worden.
Buhrmann had in het derde kwartaal en dat vinden wij (red. XEA.nl) heel belangrijk in dit economisch klimaat, een autonome omzet groei bij alle bedrijfsonderdelen:Corporate Express +7%, Office Product Europe +6% en Office products Australië +12% en een sterke verbetering winstgevendheid. De winst per aandeel ging in vergelijkbare periode van 11 cent naar 16 cent.
Buhrmann had in Duitsland een sterkere omzetgroei, dan het gemiddelde in andere Europese landen. Wie kan dat over Duitsland zeggen? Dus weet daar haar concurrenten dus klanten af te snoepen.
Voor het 4e kwartaal voorziet Buhrmann, vergelijkbare brutobijdragepercentages voor al onze office product divisies als in het derde kwartaal 2005. Buhrmann voorziet voor het vierde kwartaal van 2005 financieringskosten (inclusief het dividend op Preferente Aandelen A) van circa EUR 20 miljoen. Voor het hele jaar 2005 worden de belastingbetalingen geschat op een bedrag rond de EUR 25 miljoen. De investeringen bedragen naar verwachting EUR 70 miljoen en de afschrijvingen EUR 87 miljoen. De uitgaande kasstroom voor het gehele jaar gerapporteerd onder ‘Overige operationele betalingen’ (uit de huidige voorziening voor herstructurering) bedragen volgens de huidige verwachting rond de EUR 25 miljoen.

Ook is Buhrmann druk bezig met de kostenbesparingen, daarom zullen de plannen in de VS van, CENTRALISATIE VAN BACK-OFFICE FUNCTIES IN NOORD-AMERIKA haar vruchten gaan afwerpen.

Buhrmann schrijft daarover;
Als een volgende stap in het stroomlijnen van onze activiteiten en het vergroten van kostenefficiency alsmede het verbeteren van de service voor onze klanten, centraliseert Corporate Express Noord-Amerika de lokale administratieve diensten, zoals kredietmanagement, als ook de klantenservice dat gecentraliseerd wordt in een Shared Service Center in de regio rond Denver. Deze centralisatie van back-office activiteiten zal vanaf het vierde kwartaal 2005 haar beslag krijgen. We verwachten voor dit project in totaal USD 24 miljoen uit te geven, waarvan USD 12 miljoen als ‘buitengewone herstructureringskosten’ in het vierde kwartaal zullen worden geboekt en USD 12 miljoen als ‘incidentele kosten’ zullen worden begrepen in de resultaten uit gewone bedrijfsvoering op het moment dat de uitgaven hebben plaatsgevonden. De run-rate van de besparingen wordt geschat op USD 17 miljoen, waarvan naar verwachting USD 10 miljoen in 2006 zal worden gerealiseerd.

Reactie XEA.nl
Allemaal stappen die de waardecreatie voor de aandeelhouders vergroten.
Wij hebben vertrouwen in het slagen en dat mogen wij ook zeggen, Buhrmann heeft de wind nu ook wat mee, sterkere USA dollar, Economische herstel in de VS en Australië en de regio daar, blijft sterk en in Europa begint het herstel ook te gloren.
Wij verwachten een sterkere koersontwikkeling bij Buhrmann in vergelijking met de andere AEX fondsen.


Huidige koers om 11.50 uur van Buhrmann EUR 11,11, bij ruim 531.000sts. omzet



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL