Winststijging van ca. 25% van Office Depot zal Buhrmann steunen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/07/2005 10:30
Het Amerikaanse Office Depot kwam met een winststijging van ca.25% over het tweede kwartaal 2005 van $100,1 miljoen en dat was in vergelijkbare periode 2004 $79,2 miljoen. Ook nam bij Office Depot de omzet toe met ca. 6% van $3,16 miljard naar $3,36 miljard.
Daar Buhrmann een steeds grotere omzet weet te behalen in de VS, vorig jaar EUR 3,268 miljoen of wel 59% en dat loopt per divisie nog op naar hogere percentages. Ook zal de dollar euro verhouding iets gunstiger gaan worden voor Buhrmann en haar verkoop van producten onder eigen merk neemt toe. En ook de verkoop van niet aanverwante artikelen, snacks, schoonmaakmiddelen, etc. breidt Buhrmann uit, men gaat er toch heen, naar de kantoren. Ook de MKB bedrijven worden drukker bezocht in de VS en niet alleen de grotere klanten.
Op de eigen merken zit wel minder omzet, qua totaal in, daar de producten goedkoper zijn, maar de marges zijn beter en daar draait het om, de winst!

Buhrmann heeft door de omzetting en de emissie een lagere rentelast gekregen en alles bijelkaar moet dat voor de langere termijn een positieve bijdrage gaan leveren.
Op 4 augustus a.s. komt Buhrmann met haar cijfers en die kunnen als de omzet gelijk of zelfs iets beter is in de VS dan Office Depot, voor een verrassing zorgen en is een verdere stijging van de koers van het aandeel Buhrmann een kwestie van tijd.
Als de Heer Greenspan volgende maand de rente verhoogd, kan de dollar tegenover de euro ook nog verbeteren en dat is positief voor Buhrmann.
Een goede Buurman is beter dan een verre vriend!
De tijd zal het leren.
Buhrmann is nu onverandert op EUR 9,32



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL