Meevallende cijfers Buhrmann

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 10/11/2004 08:08
Het bedrijfsresultaat (EBITAE) uit de doorlopende activiteiten verbeterde met 33% tegen gelijke koersen; 23,5% stijging tegen actuele koersen inclusief negatieve valuta-effecten

Positieve trend in groei van toegevoegde waarde door de doorlopend succesvolle uitvoering van onze belangrijkste strategische initiatieven op het gebied van de eigen merken, schoonmaak- en cateringproducten en ‘preferred suppliers’-programma.
Totale autonome omzet steeg met 1%; Autonome omzet van office products steeg wereldwijd met 2%
Nettowinst* per aandeel (fully diluted) gestegen naar EUR 0,14; nettowinst* omhoog naar EUR 29,4 miljoen

REACTIE VAN DE VOORZITTER VAN DE RAAD VAN BESTUUR
Frans Koffrie, voorzitter van de Raad van Bestuur van Buhrmann, zei in zijn commentaar over de prestaties in het derde kwartaal: “We zijn verheugd met de resultaten die we in het derde kwartaal van 2004 hebben behaald. Onze duurzame en sterke concurrentiepositie als totaalleverancier, geheel gericht op ‘business-to-business’-leveringen, heeft ons in staat gesteld onze activiteiten verder uit te breiden, vooral in het klantensegment van grote organisaties. Het is bemoedigend te constateren dat de verkoop van kantoorartikelen in Noord-Amerika geleidelijk toeneemt. Daarnaast krijgt de positieve trend in groei van de toegevoegde waarde een extra impuls door de verdere implementatie van onze strategische initiatieven. We zijn ervan overtuigd dat de implementatie van deze initiatieven ons in staat stelt om onze omzet- en winstgroei voort te zetten.”

STRATEGISCHE INITIATIEVEN LEIDEN TOT HOGERE WINSTGEVENDHEID
De sterke omzetontwikkeling in eigen merken en schoonmaak- en cateringproducten, een verdere concentratie van de inkoop via het ‘preferred supplier’ programma alsmede een stijging van de productiviteit leidden, tegen gelijke koersen, tot een 25 % hoger bedrijfsresultaat (EBITAE) in het
derde kwartaal voor onze wereldwijde office products-activiteiten.
De omzet van de wereldwijde office products-activiteiten groeide met 2% tegen gelijke koersen, wat enerzijds de stijgende omzet in Noord-Amerika, anderzijds ook de zwakke marktomstandigheden in een aantal Europese landen weerspiegelt. Als gevolg van onze strategische initiatieven groeide de toegevoegde waarde van onze wereldwijde office products-activiteiten met 5% tegen gelijke koersen.
Het bedrijfsresultaat (EBITAE) van onze wereldwijde office products- ctiviteiten steeg als percentage van de omzet van 3,6% vorig jaar naar 4,4% dit jaar. Het rendement op het geïnvesteerd vermogen voor office products wereldwijd steeg van 22,9% in het derde kwartaal van 2003 tot 30,3% dit kwartaal.

VOORUITBLIK
Het realiseren van winstgevende omzetgroei heeft onze hoogste prioriteit. We zijn ervan overtuigd, dat onze strategische initiatieven in dit opzicht een belangrijk verschil maken, hetgeen wordt ondersteund door de successen die we dit jaar al wisten te boeken.
Wij zien een verdere en gestage verbetering in de marktomstandigheden in Noord-Amerika. In Europa verwachten we dat de positieve effecten van de genomen maatregelen om de prestaties van onze organisatie te verbeteren geleidelijk zichtbaar zullen worden.
We verwachten een wederom positieve kasstroom in het vierde kwartaal van 2004 en derhalve herhalen we onze prognose dat over het hele jaar 2004 de kasstroom positief zal zijn.
Exclusief valutakoersschommelingen, verwachten wij dat de amortisatie van goodwill ongeveer EUR 45 miljoen zal bedragen, terwijl de afschrijvingslasten voor het hele jaar naar verwachting rond EUR 85 miljoen zullen zijn. De effectieve belastingdruk voor 2004, uitgedrukt als percentage van de brutowinst vóór amortisatie van goodwill en bijzondere posten (EBTAE), zal naar verwachting lager zijn dan 10%. De kapitaalsinvesteringen zullen in 2004 ongeveer EUR 70 miljoen bedragen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL