Corporate Express, Goede resultaten in Europa en omzet Noord-Amerika ongeveer in lijn met markt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 06/11/2007 07:36
Strategische initiatieven en organisatorische veranderingen worden geïmplementeerd om de onderneming te veranderen
- Netto-omzet stijgt bij gelijke koersen met 7% naar EUR 1.575 miljoen
- Autonome groei 2% exclusief ASAP;-1% Noord-Amerika; Europa +7%
- Nettoresultaat EUR 16,2 miljoen (Kw3 2006 EUR 32,3 miljoen)
- Implementatie van strategische initiatieven is gaande

FINANCIËLE KERNCIJFERS
Bedragen in miljoenen euro KW3 2007 KW3 2006 D in EUR D bij gelijke koersen
Netto-omzet 1.574,7 1.520,7 3,6% 7,3%
Brutobijdrage 461,3 448,5 2,8% 6,2%
Bedrijfsresultaat (EBIT) 43,3 63,6 (31,9%) (31,4%)
Nettoresultaat 16,2 32,3
Nettoresultaat per gewoon aandeel (in Euro) 0,09 0,18

PETER VENTRESS, BESTUURSVOORZITTER CORPORATE EXPRESS

‘De gunstige ontwikkelingen in Europa, Australië en bij Printing Systems zijn bemoedigend. De autonome groei in Europa bedroeg in het derde kwartaal 7% met bovengemiddelde groei in het MKB-segment. In de Verenigde Staten zijn we bezig geweest om onze organisatie te vereenvoudigen en onze verkoopinspanningen nieuwe impulsen te geven. Ondanks het feit dat onze servicecapaciteiten zijn gestabiliseerd, is er de komende kwartalen nog veel werk te doen en zullen we ons hier volledig op blijven richten. De autonome groei in Noord-Amerika van -1% komt ongeveer overeen met de groei van de markt. Ondanks het feit dat de marktomstandigheden in het derde kwartaal in lijn waren met die in het tweede kwartaal, blijven we terughoudend aangaande de ontwikkeling van de Amerikaanse markt.
Hoewel marktgroei – grotendeels beïnvloed door de BNP-ontwikkelingen – fundamenteel is, zijn wij van mening dat onze vier strategische prioriteiten de belangrijkste groeicomponenten zijn: het aandeel in bestedingen vergroten, het verbeteren van het assortiment, groeien van het MKB-segment en het versterken van de geografische dekking. De komende maanden zullen we belangrijke stappen zetten om onze organisatie om te vormen naar een meer operationeel gerichte onderneming. Onze derdekwartaalcijfers, die laten zien dat we te maken hebben met druk op de brutobijdrage en met veeleisende marktomstandigheden in de Verenigde Staten, benadrukken het belang van onze strategische initiatieven waar we mee zijn begonnen.
De afgelopen weken hebben wij veel energie gestoken in ‘roadshows’ om onze strategische initiatieven uit te leggen aan onze aandeelhouders, werknemers en klanten. Het doet me genoegen om te kunnen meedelen dat men openstond voor onze benadering ‘Focus. Execute. Deliver.’.

De komende maanden zullen wij de aangekondigde organisatorische veranderingen verder verwezenlijken, de belangrijkste ondersteunende functies centraliseren en de marketing- en sales-groepen een nieuwe richting geven. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn we al begonnen met ‘sales excellence’-programma’s. Deze hebben tot doel ons aandeel in de bestedingen van grote klanten te vergroten en het ondersteunen van onze benadering om te groeien in het MKB-segment.
Uiteraard kunnen we niet onmiddellijk resultaat verwachten van deze vier strategische prioriteiten maar zoals eerder aangegeven verwachten we in de loop van het jaar 2008 operationele verbeteringen te zien.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL