Beknopt verslag van de AVA van Buhrmann.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/04/2007 19:27
Om 14.00 uur opende de voorzitter v.d. Hoek de vergadering van aandeelhouders, nam de bekende stukken door, aanwezig waren 78.424.440 aandelen van het totaal 180.904.970 (per 31/12/2006) en gaf om 14.05 uur de CEO de Heer Koffrie het woord. Deze nam het jaar 2006 door met de kerncijfers, de strategie en ook dat de naam gewijzigd gaat worden per 19 april naar beurs. D.D. 20 april a.s. zal de naam Corporate Express gaan worden (www.cexpgroup.com). De kosten van de wijziging belopen een beperkt bedrag.
Waarom de wijziging, 51% van de omzet komt uit Nrd. Amerika.
Buhrmann wil verder gaan met stroomlijnen, dat moet leiden tot meer klantgerichte en omzetgedreven organisatie, centralisatie klantenservice.Australiƫ doet het uitstekend en daar heeft Buhrmann ca. 50% kantoorartikelen en ca. 50% andere artikelen in haar assortiment van de omzet.
Bij ASAP is ca. 2/3 van de omzet gebaseerd op Microsoft. Naar aanleiding van de introductie van Vista en Office verwachten wij (Buhrmann) niet daar in 2007 een duidelijk omzet stijging uit zal komen, maar pas in 2008 en later.
Begin 2007 was de orderportefeuille groter dan 1 jaar geleden en 2007 laat (zo als het er nu naar uitziet) weer een goed winstgevend jaar te worden.
Buhrmann en duurzaam ondernemen.
Buhrmann doet er alles aan wat in haar vermogen licht, de Heer Dean is daar verantwoordekijk voor en bij de berekening van de "beloning" zit daar een percentage in van het werk en de voortgang ervan. Hij wordt er dus op afgerekend. Dit naar aanleiding van vragen. Toch is Buhrmann een handelsbedrijf die zelf geen producten maakt en afhankelijk is van anderen.
In het 1e kw. 2007 zal het herstel in Nrd. Amerika nog niet zichtbaar worden, maar wij verwachten wel in het 2e kw. 2007. De Heer M. Hoffman is met wederzijds goed vinden vertrokken en wij hadden ons aan de regels bij het vertrek te houden. Wij hebben in 1999 Corporate Express overgenomen en die regels hebben wij gehanteerd.
Hij kreeg minder mee dan 1,5 miljoen euro en zijn contract loopt in 2008 af, was voor 3 jaar aangegaan per 1/1/2006.
Corporate Express heeft nog altijd een betere winstgevendheid, dan Europa, maar daar in de weg omhoog ook weer begonnen. Dus Nrd. Amerika draait goed, alleen is het de USA dollar met z'n omrekening die af en toe "roet" in het eten gooit.
Toch zijn wij minder afhankelijk van de dollar, wij dekken in en hebben ook leningen in USA dollars, daalt die dollar dan is dat ook weer gunstig voor ons. De pijn wordt dus wat verdeeld.
Wij, aandeelhouders krijgen EUR 0,21 dividend of keuze.
Ook wil Buhrmann meer eigen merken in de markt gaan zetten en nieuwe producten, dit alles ten behoeve de klant en wat die nog meer vraagt. Het Midden en Klein bedrijf (MKB) zal nog meer worden bewerkt. Klanten willen (ca 80% zijn grote) steeds meer naar een totaalleveranciers van hun spullen t.w. kantoorartikelen, schoonmaakmiddelen en voor de kantine (snacks etc.). Die positie wil Buhrmann nog meer versterken.
Het aantal leveranciers aan Buhrmann blijft vrij stabiel, er komen er bij en er gaan er weer af. Dit heeft meer te maken met producten die niet meer gevraagd worden en nieuwe producten die erbij komen.
De Goodwill is hoog, was een opmerking, maar die wordt jaarlijks bekeken en zo nodig een impairment toegepast. Buhrman zal meer kleinere overnames blijven doen, maar als er weer een kans voordoet vergelijkbaar van ATG (Scand.), dan zullen wij het niet laten. Die heeft 5 mnd bijgedragen aan de winst en vanuit die positie zullen wij de Baltische staten ook gaan bewerken. ATG zal dus duidelijk gaan bijdragen aan de toekomstige winst van Buhrmann.
Op een vraag, wat is de verhouding A Merk en Eigen van de totale omzet , was het antwoord 3/4 A merk en 1/4 eigen merk en het aandeel eigen merk zal blijven groeien. Er zit namelijk een hogere marge op het Eigen merk. Veel betrekken wij uit Aziƫ en China.
Nieuwe markten wil eigenlijk nieuwe producten zeggen, door dit te doen ontstaat er een snellere groei.Over de staat van onze ICT sustemen zijn wij tevreden, al is het altijd weer een zorg deze up-to-date te houden. Ca. 60% van onze investering gaan jaarlijks daaraan op, het heeft onze aandacht.
Bij de meeste agenda (stem) punten was de post van 47 miljoen stemmen van doorslaggevende aard, 6B werd afgewezen. De benoeming van de heer P.J. Ventress was dus ook geen probleem. De sfeer was goed en er zijn altijd wel verbeteringen mogelijk, maar de stijging van de resultaten gaf een stijging van de dividend uitkering, alleen het percentage van 26% van de winst (uitkering) zou naar aanleiding van (te laag) het kan wel hoger, doorgenomen gaan worden. Misschien dus hoger de komende jaren, dus meer dividend. Dat ook niet afhankelijk is van de eventuele impairmentslast, wat de VEB dacht.
Om ca. 17.00 uur werd de AVA door een goed leidende voorzitten v.d. Hoek afgesloten. Daarna nog wat napraten en wat ons zo "stoorde", was dart er voor ons iemand was, die bij de producten tafel meer meenam dan eigenlijk de bedoeling was. Net kleine kinderen, die zich ook niet kunnen beheerzen.
Verder werden de aanwezige ook inwendig goed verzorgd.

Wij van de redactie XEA.nl zien met het twee kwartaal 2007 een verdere stijging van de resultaten. Het 1e kwartaal staat nog onder druk, zoals de heer Koffrie zei. Ook zal de opvolger van M. Hoffman wel een Amerikaan worden/zijn.
Wij hebben vertrouwen in de toekomst van dit bedrijf, alleen de algemene economische situaties in de wereld kunnen roet in het eten gooien, maar dat is dan voor elk bedrijf gelijk.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL