Buhrmann cijfers nogmaals bekeken, maar met een andere bril.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 10/02/2007 08:44
Nadat wij gisteren diversen email hadden gekregen over, waarom staat Buhrmann bij jullie nog op een kopen, hebben wij het eens met een andere "bril" bekeken.
Wij hadden ons beoordeling van kopen met de "bril" voor ver zien bekeken.
En nu hebben wij het nog eens met de leesbril gedaan en blijven bij onze beoordeling van kopen.
Het is maar welke "bril" je op hebt, om je advies te geven.
Wij zijn niet afhankelijk van targets, dus kunnen wij rustig volharden, want waren de cijfers van Buhrmann dan zo slecht?
Dat de omzet daling in de VS tegen viel had meerdere redenen o.a. de zwakkere USA dollar, er is in de VS een stroomlijning van bedrijfsprocessen geweest, die veel aandacht opeiste en zoals de heer Koffrie zei, dat is dom geweest dat wij verslapten in de aandacht om de omzet te vergroten. Daar gaan wij dus nu alles opzetten.
En daar kijken wij (red. XEA.nl) meer naar. Ook hebben die "stroomlijningen" veel geld gekost en tijd, maar zal dit jaar en volgende, zeker haar vruchten gaan afwerpen.
Graphic systemen kwam beter voor de dag in het 4e wk. 2006 dan verwacht, autonome omzetgroei van 8%, ASAP +1% omzetgroei, Office Products Australië omzetgroei 5% en Office products Europa +3% (incl ATG +6% op pro forma basis) en omzetgroei Office Porduct Noord-Amerika -1% .Per saldo toch nog een omzetgroei in ‘t 4e kw. 2006 van 1% totaal gezien.
Cijfers 2006
Bedragen in miljoenen euro
Gehele jaar 2006 Gehele jaar 2005 in EUR, bij gelijke koersen
Netto-omzet 6.306,1 5.890,0 7,1% 7,6%
Bruto bijdrage 1.883,6 1.775,6 6,1% 6,5%
Bedrijfsresultaat (EBIT) 251,8 231,8 8,6% 9,0%
Nettoresultaat 122,6 2,3 n.v.t. n.v.t.
Netto resultaat per aandeel (in euro) 0,68 0,01 n.v.t. n.v.t.

Als wij dan zien, dat er een nettoresultaat verbetering is veel zeer veel honderden procenten, waar klagen wij dan over.
Ook waren er nog eens 7% meer aandelen dan ’t jaar ervoor en zo kunnen wij wel doorgaan.
Het dividend gaat naar EUR 0,21 en dat was EUR 0,17
De analisten en de verkopende beleggers vergeten echter, dat je met die stroomlijning tijd, aandacht en geld kwijt bent, maar je investeert wel voor latere tijd, dus dit jaar 2007 en latere jaren, dan zal beter, sneller en eenvoudiger gewerkt kunnen worden, dus goedkoper en je houdt meer over (lees betere marges).
Een "hoogwaardige" bedrijfsvoering, daar was/is Buhrmann op uit en die levert per saldo straks meer geld (lees winst) op.
Ook was Buhrmann in de VS en ook in Europa bezig met "eigen merk artikelen" ter vervanging van de A-merken, maar die eigen merk artikelen hebben kleinere prijzen (lees minder omzet), maar wel meer winst marges!
Waar moet de winst vandaan komen?
Niet van grotere omzet met lage marges, maar wel van mindere omzet met betere marges.
Dat laat de winstgroei bij Buhrmann over het jaar 2006 al goed zien.
Daarom hadden wij ook onze "ver kijk bril" op en niet onze leesbril.

Daarom was de heer Koffrie ook wel best tevreden met deze cijfers en is het voor de belegger die nu is ingestapt, een extraatje, want hij kocht "betere" aandelen dan 1 jaar geleden van hetzelfde bedrijf Buhrmann. Toen stonden ze echter enkele euro hoger en dat is je "eerste" winst.

Wij zien Buhrmann dan ook voor dit jaar wel een wpa van ca. EUR 1 maken en dan zit je op een k/w van iets meer dan 10 en dat is goedkoop en daarom was onze beoordeling (die stond al even) van kopen op EUR 10 - 10,50 niet zo gek en gingen wij niet met de gehele “meute” mee naar houden/verkopen.

Na de 1e kwartaalcijfers 2007 zullen er wel meer onze kant op komen, maar dan zal er wel een hogere prijs voor het aandeel Buhrmann betaald moeten worden.

En vergeet niet, Buhrmann had april 2006 nog ca. 400 miljoen fiscale verliezen en daar zou ca 100 miljoen effect uit kunnen komen voor de winst berekening de komende jaren. Duitsland had de grootste post, maar ook in België en andere landen zat dat fiscale verlies.
Daar houden wij ook rekening mee en nergens lazen wij dat.
Wij blijven vertrouwen houden in het bedrijf Buhrmann.

Kijk zelf nog eens de uitgebreide cijfers na op www.Buhrmann.com


tijd 14.58 uur,
op een vraag: Berekening USA$ door XEA.nl
De koers van de dollar voor het bepalen van de balanspositie
bedroeg ultimo 2006 € 1,32 en ultimo 2005 € 1,18.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL