DSM en KNSB introduceren nieuw schaatspak voor Olympische shorttrackers

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/01/2010 15:27
Koninklijke DSM N.V. en de Koninklijke Schaatsenrijders Bond (KNSB) introduceren een innovatief schaatspak voor de Nederlandse shorttrackploeg die zal uitkomen tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver. In samenwerking met de KNSB heeft DSM een lichter en vooral comfortabeler pak ontwikkeld met een optimale bescherming. De innovatie is onderdeel van DSM's programma 'Innovation is our Sport(TM)' dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve producten op het gebied van voeding en materialen, voor en samen met topsporters.

Het geheim: de toepassing van Dyneema®, de sterkste vezel ter wereld. Door een slimme combinatie van Dyneema® met andere vezels bestaat het nieuwe schaatspak maar uit één laag. Bovendien is het pak lichter dan de huidige schaatspakken en sluit het beter aan op het lichaam met een uiterst comfortabel schaatspak als resultaat.

Door het gebruik van Dyneema® voelt het schaatspak koel aan en kan het lichaamswarmte beter laten ontsnappen vergeleken met andere beschermende materialen. Dit is een groot voordeel voor de schaatsers omdat de temperatuur in indoor-schaatsbanen, zoals ook de Olympische hallen in Vancouver, behoorlijk op kan lopen tijdens de drukbezochte wedstrijden. Bij de Olympische Winterspelen in Vancouver zullen de Nederlandse shorttrackers in de nieuwe pakken aan de start verschijnen.

Shorttrackster Annita van Doorn over haar nieuwe schaatspak :'Ik merk dat het pak kouder voelt dan andere pakken. Dat is zeker een voordeel in een warmere omgeving zoals Vancouver. Ook is het prettig om maar één pak aan te trekken en daarmee meteen goed beschermd te zijn in plaats van de verschillende lagen tot nu toe.'

'De goede samenwerking met de KNSB en het gebruik van DSM's unieke kennis en kunde in materialen heeft geleid tot een mooie innovatie, ditmaal voor de shorttrack schaatsers. DSM ondersteunt verschillende Nederlandse Olympische teams op weg naar de Winterspelen in Vancouver', aldus Rob van Leen, Chief Innovation Officer van DSM.

Als Partner in Sport van NOC* NSF ondersteunt DSM het Nederlands Olympisch Team met nieuwe producten op het gebied van voeding en materialen om hiermee een bijdrage te leveren aan het behalen van topprestaties. Tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver verschijnen de bobsleeërs van TeamNL aan de start met een gloednieuwe bobslee met DSM materiaal. In de aanloop naar de Olympische Spelen in Beijing 2008 ontwikkelde DSM onder meer een nieuwe boot in de 470-klasse, waarmee de zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout een zilveren medaille behaalden.

DSM en Sport
In de sport gaat het om het leveren van topprestaties, dag in, dag uit, om passie, ambitie, de wil om de beste te zijn en jezelf continue te verbeteren en teamwork. Voor DSM vertegenwoordigt sport daarmee een aantal van de kernwaarden van het bedrijf. Innovatie is een van de belangrijkste speerpunten van de strategische koers van DSM gericht op Life Sciences en Materials Sciences. Hetzelfde geldt voor de sport: innovaties op het gebied van voeding en materialen kunnen net dat verschil maken tussen winnen en verliezen. DSM is sinds 2001 'Partner in Sport' van NOC*NSF en ondersteunt de topsport met innovaties: Innovation is our Sport(TM).

Voor meer informatie zie: sports.dsm.com
DSM - de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming

Koninklijke DSM N.V. creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM's producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM heeft een netto-jaaromzet van EUR 9,3 miljard en biedt werk aan zo'n 23.500 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.dsm.com







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL