Galapagos kondigt start aan van fase 2-studie met selectieve TYK2-remmer, GLPG3667, in patiënten met dermatomyositis

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/05/2023 06:10
GLPG3667 is een, nieuwe, orale, reversibele en selectieve tyrosinekinase 2 (TYK2) remmer in onderzoek
GLPG3667 is momenteel in ontwikkeling voor de behandeling van ontstekings- en auto-immuunziekten en kan, indien goedgekeurd, de eerste selectieve orale TYK2-remmer voor dermatomyositis worden

Mechelen, België; 23 mei 2023, 22:01 CET; Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft vandaag aangekondigd dat de eerste patiënt is gedoseerd in GALARISSO, de fase 2-studie met GLPG3667 bij dermatomyositis (DM).

De GALARISSO fase 2-studie (NCT05695950) is een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, multi-center studie om de werkzaamheid en veiligheid van GLPG3667 te evalueren. Een orale toediening van GLPG3667 150mg of placebo zal worden onderzocht bij ongeveer 62 volwassen patiënten met DM over een periode van 24 weken. Het primaire eindpunt is het aantal patiënten met ten minste minimale verbetering van de tekenen en symptomen van DM op Week 24 volgens de criteria van het American College of Rheumatology (ACR) en de European League Against Rheumatism (EULAR).1

“We blijven ons inzetten om patiënten met ernstige immunologische aandoeningen baanbrekende geneesmiddelen te leveren en zijn blij dat we onze nieuwe, oraal toegediende TYK2-remmer, GLPG3667, verder kunnen ontwikkelen in fase 2 bij dermatomyositis’, aldus Daniele D'Ambrosio, MD, PhD, Therapeutic Area Head, Immunology, bij Galapagos. “Dermatomyositis is een slopende ontstekingsziekte die gekenmerkt wordt door spierzwakte en een onderscheidende huiduitslag die het dagelijks leven van patiënten ernstig kan beïnvloeden. Er is een aanzienlijke onbeantwoorde behoefte aan effectieve en gemakkelijke behandelingsopties voor patiënten die met deze zeldzame ziekte leven, en we hopen dat ons nieuwe kandidaat-geneesmiddel kan helpen om in deze behoefte te voorzien en de resultaten voor patiënten te verbeteren.”

GLPG3667 is een onderzoeksgeneesmiddel en is door geen enkele regelgevende instantie goedgekeurd. De werkzaamheid en veiligheid ervan zijn door geen enkele regelgevende instantie vastgesteld of volledig geëvalueerd.

Over dermatomyositis

Idiopathische inflammatoire myopathieën (IIM) zijn een heterogene groep zeldzame auto-immuunziekten die voornamelijk de proximale spieren aantasten. Ze worden gekenmerkt door ernstige spierzwakte, verhoogde spier-enzymen, ontsteking op spierbiopsie en extra-musculaire manifestaties. DM is de meest voorkomende vorm van IIM en wordt gekenmerkt door inflammatoire en degeneratieve veranderingen van de spieren en de huid. Vroege symptomen van DM zijn onder meer duidelijke huidverschijnselen die gepaard gaan met, of voorafgaan aan, spierzwakte. De levenskwaliteit (QoL) van patiënten met DM wordt aangetast door spierzwakte, pijn en activiteit van de huidziekte.2 De algemene sterfteratio bij DM-patiënten blijft ook driemaal hoger vergeleken met de algemene bevolking; kanker, long- en hartcomplicaties en infecties zijn de meest voorkomende doodsoorzaken.3 De specifieke prevalentie van DM wordt geschat op één tot zes per 100.000 volwassenen in de Verenigde Staten, en bij een recente analyse van 3.067 patiënten in het Euromyositis-register werd DM vastgesteld bij 31% van de onderzochte patiënten.4 DM is een zeldzame ziekte en met momenteel slechts één goedgekeurde behandeling is er een grote onbeantwoorde behoefte aan alternatieve veilige en effectieve behandelingsmogelijkheden.

Over Galapagos

Galapagos is een volledig geïntegreerd biotechnologiebedrijf met één doel: de resultaten voor patiënten veranderen door middel van levensveranderende wetenschap en innovatie voor meer levensjaren en levenskwaliteit. We richten ons op de belangrijke therapeutische gebieden immunologie en oncologie, waar we een diepgaande wetenschappelijke expertise hebben opgebouwd in meerdere geneesmiddelenmodaliteiten, waaronder kleine moleculen en celtherapieën. Onze portfolio omvat onderzoeks- tot commerciële programma’s en ons eerste geneesmiddel voor reumatoïde artritis en colitis ulcerosa is beschikbaar in Europa en Japan. Voor meer informatie kunt u terecht op www.glpg.com of volg ons op LinkedIn of Twitter.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL