Galapagos presenteert tijdens het congres van de European League Against Rheumatism (EULAR) gegevens over reumatoïde artritis

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/05/2021 06:43
Mechelen, België, 27 Mei 2021, 22:01 CET, – Galapagos NV (Euronext & Nasdaq: GLPG) maakt vandaag bekend dat vijftien abstracts, inclusief wetenschappelijke updates, en gegevens die extra inzicht geven in het veiligheidsprofiel van filgotinib als behandeling voor mensen met reumatoïde artritis (RA) zullen worden gepresenteerd tijdens het virtuele congres van de European League Against Rheumatism (EULAR), dat van 2 tot en met 5 juni 2021 gehouden wordt.

Er zullen nieuwe gegevensanalyses gepresenteerd worden over het veiligheidsprofiel van filgotinib, een orale eenmaal daagse preferentiële JAK-1-remmer, bij de behandeling van matige tot ernstige actieve RA, gebaseerd op bevindingen uit zeven onderzoeken uit het ontwikkelingsprogramma voor filgotinib (DARWIN 1 en 2, FINCH 1, 2 en 3, en twee langlopende extensieonderzoeken DARWIN 3 en FINCH 4). Er zullen gegevens gedeeld worden over de incidentie van infecties en ernstige infecties (OP0126) en herpes zoster (POS0092), alsmede over de effecten van gelijktijdig gebruik van statines bij patiënten die filgotinib krijgen (POS0660), en het effect van filgotinib op de farmacokinetiek van rosuvastatine, atorvastatine en pravastatine (AB0259).

Galapagos presenteert ook wetenschappelijk onderzoek waarin de hypothese wordt onderzocht dat verschillen in de selectiviteit van moleculen die tot de JAK-remmers behoren, kunnen resulteren in differentiële functionele modulatie van natural killer-cellen (NK-cellen). Zulke differentiële functionele modulatie zou dan betrokken kunnen zijn bij de verschillen tussen de klinische veiligheidsprofielen van JAK-remmers (POS0224).

Naast gegevens uit klinisch onderzoek zal Galapagos ook eerste resultaten van een Europese enquête met gegevens uit de dagelijkse praktijk presenteren, waarin wordt onderzocht wat patiënten en artsen vinden om bij de behandeling van RA specifieke behandeldoelen af te spreken als strategie voor het beheersen van de ziekte (POS0305).

“Bij Galapagos vinden we het belangrijk om te achterhalen waar mensen met RA zelf behoefte aan hebben bij hun behandeling. Door deze aspecten in kaart te brengen, krijgen wij meer inzicht in de complexiteit van het leven en de behoeften van deze patiënten”, zei dr. Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer bij Galapagos. “We willen innovatie bieden en echt een verschil maken daar waar patiënten de grootste nog onvervulde behoefte ervaren. We kijken er dan ook naar uit om binnenkort allerlei gegevens en inzichten te delen over het werk dat we doen om te achterhalen wat mensen met RA zelf het belangrijkst vinden en waarmee we patiënten willen helpen de voor hen belangrijkste gezondheidsuitkomsten te bereiken.”

Bij presentaties tijdens het EULAR-congres zal een verscheidenheid aan onderzoek en betrokkenheid bij de RA-gemeenschap aan bod komen. Dit zal het belang van inzicht in de patiënten en klinische inzichten aantonen en Galapagos' positie als wetenschapsgedreven bedrijf dat zich laat leiden door onderzoek naar onvervulde patiëntenbehoeften onderstrepen.

Uitgelichte abstracts van Galapagos
ga naar www3.glpg.com

of
Voor meer informatie over EULAR ga naar: www.congress.eular.orgBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL