TIE Kinetix stimuleert het gebruik van real-time statusupdates voor elektronische facturatie via PEPPOL

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/05/2021 08:35
E-retourberichten zorgen voor betere communicatie en financiële transparantie

Breukelen, Nederland - 27 mei 2021 om 8 uur CEST - TIE Kinetix (Euronext: TIE), de leider in 100% digitalisering van de supply chain, kondigt vandaag aan dat zij het gebruik van e-retouren, volgens de Peppol BIS Invoice Response 3.0 standaard, gaat stimuleren. Door het gebruik van deze e-retourberichten krijgt de verzender van een factuur automatisch bericht van een gewijzigde factuurstatus bij de ontvanger van de factuur. Zo weet de verzender snel of de ontvanger van de factuur de factuur heeft ontvangen, heeft goedgekeurd, heeft betaald of heeft afgekeurd en met welke reden.

Het FLOW Partner Automation platform van het bedrijf ondersteunt al jaren e-retourberichten via PEPPOL, maar de voordelen zijn grotendeels onderbelicht gebleven. Betere communicatie en daarmee een bredere toepassing zou uiteindelijk meer organisaties kunnen stimuleren om zich bij het PEPPOL-netwerk aan te sluiten.

E-retourberichten zijn eenvoudig te implementeren en leveren snel waarde op voor organisaties die de cashflow willen optimaliseren en de purchase-to-pay processen efficiënter willen inrichten. De behaalde resultaten na de implementatie zijn positief doordat deze functionaliteit de totale waarde van een aansluiting bij het PEPPOL-netwerk vergroot. Door geautomatiseerde factuurstatusupdates in real-time naar leveranciers te sturen kunnen organisaties van elke omvang het purchase-to-pay-proces onder controle krijgen.

"Inefficiënte communicatie is een groot probleem voor hedendaagse organisaties, vooral nu supply chain netwerken blijven groeien. Leveranciers willen weten wanneer ze betaald krijgen, en ze zullen u blijven bellen totdat ze het weten," zegt Jan Sundelin, CEO, TIE Kinetix. "Om onze klanten te helpen dit te voorkomen, moedigen wij hen aan gebruik te maken van onze PEPPOL e-retourbericht mogelijkheden. Het is een eenvoudige oplossing, en u bereikt er veel mee."

De e-retourfunctionaliteit van TIE Kinetix voor elektronische facturatie via PEPPOL verbeterd de communicatie snel en introduceert een nieuw niveau van financiële transparantie voor klanten die gebruik maken van e-facturatie met FLOW en hun leveranciers. Van factuur ontvangen tot betaald, leveranciers ontvangen geautomatiseerde statusupdates gedurende het hete proces. Hierdoor zijn beide partijen altijd real-time op de hoogte en zijn status-gerelateerde vragen niet meer nodig. Dit bespaart tijd, vermindert complicaties en bevordert een gezonde cashflow.

FLOW wordt voortduren geoptimaliseerd om klanten van TIE Kinetix beter te bedienen en de huidige zakelijke uitdagingen op te lossen. Slechts een select aantal gecertificeerde PEPPOL Access Points zijn in staat om de PEPPOL BIS Invoice Response 3.0 standaard te ondersteunen, en TIE Kinetix is daar één van. Dit positioneert TIE Kinetix als een leidende service provider voor organisaties die verplicht zijn e-facturen via PEPPOL te verzenden of zich op eigen initiatief bij het netwerk willen aansluiten. De
e-retourfunctionaliteit is per direct beschikbaar voor alle klanten die gebruik maken van e-facturatie met FLOW.
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL