Zoals uw site uitvoerig bericht is de kwestie van Oranjewoud N.V. behoorlijk gecompliceerd
Sinds de beursnotering - zonder bava - is beëindigd is verkoop van de aandelen practisch erg bezwaarlijk.
Anderzijds zit de beheerder - mr H. van DLA/Piper - behoorlijk in zijn maag met deze slechts last en overlast veroorzakende kleine aandeelhouders. Hij heeft 99.09% van de aandelen onder beheer.
Naar mijn mening valt de aankoop van het resterende plukje aandelen onder normaal beheer. Derhalve is in mijn ogen de beheerder gerechtigd - en als goed huisvader zelfs verplicht vanwege beperking wettelijke rente - om de aandelen van de minderheidsaandeelhouders over te nemen tegen de condities die zijn vastgesteld in het OK-arrest
De mogelijke tegenwerping dat "de taak van de beheerder beperkt is" valt gemakkelijk te pareren. Immers, sinds de verkoop van Centric door de beheerder zijn de bevoegdheden met een frisse blik te interpreteren. Gelet op de zeer bijzondere omstandigheden van dit zeer specifieke geval kan (en moet) de beheerder een knotsgekke situatie beëindigen. Een doelmatig beheer van de reeds onder beheer zijnde aandelen brengt met zich mee dat de kleine aandeelhouders uitgekocht dienen te worden.
Pas als de beheerder alle aandelen in handen heeft kan hij daadkrachtig in iedere situatie adequaat opereren.
De beheerder is geen vertegenwoordiger van de grootaandeelhouder. Hij heeft nadrukkelijk een eigen positie met eigen verantwoordelijkheden. Op basis hiervan dient hij aan een volstrekt irrationele situatie een einde te maken.
De overgenomen aandelen dienen bij de reeds onder beheer staande aandelen te worden gevoegd. Financiering van de aankoop kan geschieden door beslag te leggen op vermogensbestanddelen van de grootaandeelhouder. Mogelijkerwijs heeft een bank belangstelling voor de voorfinanciering. De grootaandeelhouder verwerft derhalve via een omweg alsnog de aandelen waarvan hij altijd gesteld heeft dat hij die wilde verwerven. Het beheer berust tijdelijk bij de beheerder
Het heeft weinig zin om als individuele aandeelhouder de aandelen (individueel) aan te bieden aan mr Holtzer. Slechts door een gezamenlijke actie wordt gewicht in de schaal gelegd.
Hierbij zie ik een glansrijke rol voor XEA. Immers, door de naam, faam en reputatie van de heer V. kunnen de gezamenlijke aandeelhouders niet zomaar weggeblazen worden.
Wellicht is XEA derhalve geinteresseerd in deze mogelijke oplossing van een zeer slepende kwestie,
Met stevige beleggingsgroet,
Een meedenkende lezer
Iedere lezer en andere geïnteresseerde mag dit schrijven op Face book e/o. andere sociale media zetten. ONRECHT moet bestreden worden en maag geen vaste grond in Nederland krijgen.
Ook andere berichten op de website van XEA.nl over de vreemde gang van zaken bij Oranjewoud.
Antwoorden van het Oranjewouds Raad v. Bestuur & Raad v. Commissarissen, Ok, AFM, Euronext en andere Toezichthouders blijven "DOODSTIL" en wij horen niets van hen. WAT valt ons dat Tegen, vooral van de AFM, wat hebben zij altijd een "grote Broek" aan en NU zeker "GEHEIMHOUDING PLICHT"!
Net doen of zij geen FOUT hebben begaan!!!
De Resterende aandeelhouders van Oranjewoud moeten NU een Advocaat nemen om Hun eigen geld te krijgen. WAT stelt toezicht & bescherming van de KLEINE AANDEELHOUDERS in Nederland nog VOOR!!???
TOTAAL NIETS MEER!
Onze lezers mogen alles op het sociale media zetten, bewijzen hebben wij en daar kunnen zij op terugvallen! |