Plastic hoeveelheid groeit ons boven het HOOFD uit.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/05/2023 08:54
De recycling houdt de explosieve groei niet bij!
Grote partijen als Pensioenfondsen, Rockefeller e.a. houden hun hart vast, het zwerf plastic ontstaan door het eenmalig plastic wordt/is een "ramp" voor een gezond leefklimaat!
Neem de plastic productie in 2019 was ca. 460 miljoen ton en waar eindigen wij straks!?
Daarom zouden bedrijven die zich inzetten voor recycle baar plastics belasting voordelen moeten krijgen, maar daar voelen Overheden niet voor. Eigenzinnige beslissingen en niet goed doordacht.
De milieu groep Plastic Soup Foundation zet zich in voor het opruimen van het Plastic in de Grote Oceaan, maar overheden(lees) Regeringen zouden zich meer moeten bemoeien voor dit "helse probleem"!
Er wordt tekort ingezet in de aanpak en het stoppen van het gebruik van het eenmalige plastic.
De wereldwijde schade beloopt qua vervuiling jaarlijks zo'n USA $ 350 miljard.
Dit gaat om de broeikasgasemissies vervuilde oceanen en kosten plastic in te zamelen.
Bedrijven die hun producten in het eenmalig plastic verpakken, moeten aangespoord worden, het recyclebare plastic te gaan gebruiken. Regeringen zouden dit kunnen bewerkstelligen doormiddel van belasting voordelen!

Ook ontbreekt de wil om voorbereidingen en uitbouw van de infrastructuur te realiseren, dat er voor zorgt, dat zwerfplastic opgeruimd wordt en in het hergebruik productieproces wordt opgenomen.

Wij moeten eens goed nadenken waar dat eenmalige plastic allemaal terecht komt!
Niet alleen in de oceanen, op het land, maar ook in het menselijk lichaam!

Nu snijden wij een belangrijk punt aan, plastic in het lichaam van de mens, ja, maar ook bij dieren, waar wij het vlees van eten! Micro deeltjes van het verguisde (lees) door het schuren tegen elkaar in de oceanen, komt in de vissen terecht.

Wat kost dat niet aan menselijke leed en zorgkosten van de gevolgen van dat "microplastic" in het menselijk lichaam!?
Regeringen en politici wordt eens wakker! Wat is er belangrijker , gezondheid, of Stikstof, Co2, klimaat etc.etc voor de "mens"!?

Wij moten naar duurzame verpakkingen die recyclebaar is/zijn, de Universiteit van Wageningen heeft berekend, dat circa 27% (lees slechts) recyclebaar is van alle verpakkingen. Dat zou meer moeten zijn, achteloosheid van Overheden is de hoofdoorzaak. Het ontbreek daar aan een wil van "duurzaamheid".

De Europese Commissie heeft net een wet ingediend, die het gebruik van microplastic verbiedt, zoals glitters in tandpasta en lipsticks en kleine plastic korreltjes in douche-gels.

Het Europese parlement gaat zich er over buigen, als ze dan maar niet te veel buigen over het "glaasje met inhoud"! Anders duurt het nog langs als 12 jaar!!

DUURZAAMHEID, is veel beloven, maar met weinig daden! EIGEN belangen van politici eerst!Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL