RUTTE MOET VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN, HOOFD BUIGEN VOOR GRONINGERS EN AFTREDEN

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/02/2023 15:08
Rapport parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen

De conclusies van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen zijn snoeihard. De overheid heeft ongelooflijk gefaald. De belangen van de Groningers zijn jarenlang bewust genegeerd. De veiligheid en gezondheid van de Groningers speelden geen rol.

En nog steeds sleept het Groningse drama zich voort: nog steeds zitten de Groningers in diepe onzekerheid, nog steeds moeten zij eindeloos wachten op schadeafhandeling en versterking. Dat is onaanvaardbaar en onvergeeflijk.

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders:

“Er kunnen nu twee conclusies worden getrokken:

Er moet orde op zaken worden gesteld voor de Groningers, de schadeafhandeling en versterking van de woningen moet eindelijk geregeld worden voor de Groningers. Die ereschuld, zoals de commissie dat terecht noemt, moet meteen worden ingelost.
Maar er moet ook politieke verantwoordelijkheid worden genomen. Degene die gedurende het hele proces premier was en gefaald heeft, is premier Rutte. Hij moet nu zijn hoofd buigen voor Groningen, politieke verantwoordelijkheid nemen en aftreden.”






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL