Telegraaf: klimaatclaim KNMI grenst aan bedrog

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/11/2022 08:40
KNMI-klimaatonderzoekers waarschuwden dat Nederland bovengemiddeld opwarmt. Dat werd de kop boven het stuk: ’Nederland warmt twee keer zo snel op als het wereldgemiddelde’.

Gelezen: Telegraaf, 1 oktober 2022

De KNMI jokt, schrijft Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen

“Zo meldde de BBC in 2019 dat Canada twee keer zo snel opwarmt als de rest van de wereld. Dagblad De Morgen signaleerde exact hetzelfde reeds in 2008, maar dan voor België. Trouw schreef vorig jaar over een soortgelijke trend voor het Midden-Oosten. Er zijn tal van artikelen met deze claim, voor Duitsland, Rusland, Australië, China en noem maar op. De NOS wist in 2020 zelfs te melden dat ’heel Europa’ sneller opwarmt dan het gemiddelde op onze planeet. Hetzelfde is geschreven over Afrika, Latijns-Amerika; tja, zo’n beetje elk continent.

Hoe dat kan? Menigeen zal wellicht denken dat de nieuwsberichten een vergelijking maken tussen de uitgelichte staat en andere naties: ’de rest van de wereld’. Maar dat is niet het geval. De claim is terug te voeren op een rapport van het klimaatpanel van de VN (IPCC). Daarin staat in algemene zin dat land sneller opwarmt dan… water. En aangezien zeventig procent van de oppervlakte van onze planeet uit water bestaat, springen alle landen er per definitie negatief uit.”

Gelezen door Peter O. | 01-10-22 12:04Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL