Cultuur onder VUUR

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/07/2022 09:27
Het Urgenda-arrest, de uitspraak van de Hoge Raad die de overheid opdraagt meer te doen tegen de uitstoot van broeikasgassen, hangt ons land als een molensteen om de nek.
Niet zozeer de overheid zelf.
Die wil zelf graag doorpakken en kan zich nu verschuilen achter een rechterlijk vonnis.

Wél de Nederlandse burgers.

Want die moeten de kosten van de peperdure 'klimaattransitie', onder dit kabinet alleen al minimaal 60 miljard euro, ophoesten. Zonder daar ook maar enig voordeel bij te halen.
Maar, als het nou nog een onafhankelijk en objectief vonnis van de Hoge Raad was...
Dat blijkt namelijk helemaal niet zo te zijn. Cultuur onder Vuur analyseerde de juridische verwikkelingen rondom het Urgenda-arrest en komt tot de conclusie dat de hele rechtszaak voorgekookt was.
Waarbij de Advocaat-generaal, mr. Jaap Spier, een zeer dubieuze rol speelde.

Lees over deze opmerkelijke zaak op onze website:
Lees: Hoe het Urgenda-arrest binnen de Hoge Raad werd voorgekookt

Zoekmachine Google plaatst onze artikelen nu onder het tabblad Nieuws.
Google maar eens de bovengenoemde "Jaap Spier" en klik op Nieuws:

ga naar
https://cultuurondervuur.nl/artikelen/hoe-het-urgenda-arrest-binnen-de-hoge-raad-werd-voorgekookt?cid=1561388280&email=72qotjtwqcb03badlr9dauk3p0&utm_medium=email&utm_source=civitas&utm_campaign=newsletter-2022-07-24#main


met o.a.
Door Redactie
De wereld heeft “behoefte aan juridisch activisme”. Met name op klimaatgebied. Dat verkondigde de advocaat-generaal (AG) bij de Hoge Raad, mr. Jaap Spier, in 2016. Op dat moment liep de Urgenda-zaak al. De rechtbank had er op 24 juni 2015 uitspraak over gedaan en het gerechtshof Den Haag zou het op 10 oktober 2018 bekrachtigen. Bovendien zou de Hoge Raad na een positief advies van plv. procureur-generaal Frans Langemeijer en advocaat-generaal Mark Wissink - collega’s van Spier - met het Urgenda-arrest de overwinning compleet maken. Achteraf blijkt actiegroep Urgenda dus op alle niveaus van de rechter vrij baan gekregen te hebben. Juridisch was het zeilen bij mooi weer. Maar hoe kwam dat?

Juridisch activisme etc. etc. lees verder met de geopende link.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL