NSE onderzoekt samenwerking met investeringsmaatschappij Energy Concepts

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/07/2022 18:16
- Investeringsmaatschappij wil tot maximaal 30% aandelen verwerven
- Mogelijke plaatsing converteerbare lening
- Terugtreden niet-uitvoerend bestuurder J.J.H. Verkleij

New Sources Energy N.V. (“NSE”) maakt bekend verkennende gesprekken te voeren met investeringsmaatschappij Energy Concepts Holding BV (“Energy Concepts”) over mogelijke verregaande samenwerking. De samenwerking met Energy Concepts past binnen de strategie van NSE om te investeren in activiteiten die in het verlengde liggen van de huidige kernactiviteiten, namelijk het ontwikkelen, exploiteren en investeren in projecten gericht op duurzame energieopwekking.

Verwerving van aandelen
In het kader deze samenwerking heeft Energy Concepts de intentie om tot maximaal 30% van de uitstaande aandelen NSE te verwerven. Het aantal uitstaande aandelen NSE bedraagt 59.751.066 gewone aandelen. Energy Concepts heeft een calloptie verkregen op 6 miljoen aandelen van huidige middellijk aandeelhouder, G. Tóth, die een belang houdt van ca. 27,9%. Bij uitoefening zal het belang van G. Tóth dalen naar circa 18%. Onderdeel van de afspraken is dat gedurende de looptijd van de calloptie de stemrechten op deze 6 miljoen aandelen NSE worden overdragen aan Energy Concepts. Energy Concepts zal daarnaast overleg voeren met 8 minderheidsaandeelhouders die gezamenlijk een belang van circa 20% houden over de mogelijke verwerving van de door hen gehouden aandelen.

Converteerbare obligatielening
NSE onderzoekt de mogelijkheid van plaatsing van een converteerbare obligatielening bij Energy Concepts van maximaal EUR 600.000, ter versterking van haar werkkapitaal, alsmede om daarmee investeringen in nieuwe energie en daarmee verband houdende technologie te realiseren. Voor deze lening is een conversiekoers overeengekomen van EUR 0,05 per aandeel, gebaseerd op de koers van 8 juli 2022.

Warrants
Onderdeel van de voorgenomen samenwerking is tevens de toekenning van 18 miljoen warrants aan Energy Concepts, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders. Iedere warrant geeft recht één aandeel NSE te verwerven tegen een uitgiftekoers van EUR 0,10 per aandeel gedurende 18 maanden na goedkeuring.

Vervolgstappen
NSE zal een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) bijeenroepen waar de samenwerking zal worden besproken en de benodigde goedkeuringen zullen worden gevraagd. Tijdens deze BAVA zal, in samenwerking met Energy Concepts, een kandidaat worden voorgedragen voor de vacature van uitvoerend bestuurder, die is ontstaan door het recent terugtreden van de heer mr. G.J. Houweling. Daarnaast zal een kandidaat worden voorgedragen als niet-uitvoerend bestuurder. Huidig niet-uitvoerend bestuurder, de heer J.J.H. Verkleij, die sinds 17 juni 2018 deel uitmaakt van het bestuur van NSE, zal terugtreden in verband met het bereiken van de leeftijd van 80 jaar.

Er kan op dit moment geen zekerheid worden gegeven dat de verkennende gesprekken zullen leiden tot de voorgenomen samenwerking en plaatsing van de converteerbare obligatielening. Verdere mededelingen zullen worden gedaan indien en wanneer daar aanleiding toe is.

Over New Sources Energy NV

De missie van NSE is: voor de komende generaties een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en exploitatie van duurzame energie.

NSE wil haar missie realiseren middels nieuwe activiteiten die bij voorkeur in het verlengde liggen van de eerder ontplooide activiteiten, te weten het ontwikkelen, exploiteren en investeren in projecten waarin op duurzame wijze energie wordt opgewekt. New Sources Energy bereikt dit door te werken aan een evenwichtig, gediversifieerd portfolio, zowel in geografisch als in technisch opzicht.


-Einde persbericht-




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL