Flynth heeft nieuwe Raad van Commissarissen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/12/2021 11:02
Flynth adviseurs en accountants heeft een nieuwe Raad van Commissarissen. Kees van Dijkhuizen is door de Algemene Vergadering van Flynth benoemd tot voorzitter Raad van Commissarissen Flynth. Eveneens zijn de overige leden Anja de Bree, Rien Nagel en Mireille Suchanek benoemd. Peter Bommel treedt per 1 maart 2022 toe.

De tijdelijke RvC van Flynth werd in het voorjaar samengesteld en bestond uit Herman Hazewinkel en Jos Nijhuis.

Hazewinkel: “Onze opdracht bestond onder andere uit het samenstellen van een nieuwe RvC. De Raad van Commissarissen zoals vandaag aangekondigd brengt een schat aan bestuurlijke en toezichthoudende ervaring met zich mee. Gezamenlijk beschikken zij over ervaring en expertises die de ambities van Flynth volledig ondersteunen. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat deze nieuwe Raad van Commissarissen van grote waarde zal zijn voor Flynth. We dragen met datzelfde vertrouwen het stokje over.”



Nijhuis: “Daarnaast hebben wij het andere deel van onze opdracht afgerond, het begeleiden van het proces om te komen tot het herijken van de statuten. Hiermee is een stevige basis gelegd voor de governance, met een op het structuurregime gebaseerde heldere rolverdeling tussen Stichting Beheer Flynth met een onafhankelijk bestuur als aandeelhouder, Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur. Dus, Flynth is goed voorbereid voor de verwachte toekomstige eisen op dit gebied vanuit de Wet- en regelgeving voor accountantsorganisaties.”

Kees van Dijkhuizen, nieuwe voorzitter RvC: “Ik ben er trots op dat ik de rol van voorzitter van de Raad van Commissarissen van Flynth mag vervullen. De ambities van Flynth sluiten aan op mijn visie om impact te maken voor klanten, de maatschappij en medewerkers. En dan mag ik dat doen met een bijzonder deskundig en ervaren team. Ik kijk er dan ook naar uit, om samen met Peter Bommel, Anja de Bree, Rien Nagel en Mireille Suchanek een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Flynth.



Bas Hidding, voorzitter Raad van Bestuur: “Ik ben bijzonder verheugd met de benoeming van onze nieuwe Raad van Commissarissen. Ik wil ook graag Jos Nijhuis en Herman Hazewinkel bedanken voor het tot stand brengen van deze nieuwe Raad van Commissarissen. Voor de komende jaren heeft Flynth zich de nodige ambities gesteld, waaronder de digitale transformatie van de dienstverlening. Ook werkt Flynth continu aan een verdere groei en versteviging van haar audit- en adviespraktijken en aan een versterking van de sectoraanpak. Wij zijn ervan overtuigd dat met deze nieuwe RvC we het toezicht en relevante ervaring in huis hebben die ons verder de toekomst in kunnen helpen.”

Samenstelling Raad van Commissarissen
Kees van Dijkhuizen

Van Dijkhuizen heeft zowel gewerkt voor de overheid als in het bedrijfsleven. Van 2000-2005 was hij Thesaurier-generaal op Ministerie van Financiën. Vervolgens maakte hij de overstap naar de financiële sector als CFO van NIBC en later van ABN AMRO waar hij als CEO gestopt is in april 2020.

Peter Bommel

Bommel, registeraccountant, heeft tot 2019 Deloitte geleid als Chairman van de Executive Board in Nederland. Daarna is hij CEO geworden van de MetaCorp Group, een familiebedrijf in Aruba. Hij keert per 1 maart 2022 terug naar Nederland.

Anja de Bree

De Bree is momenteel CHRO van Royal FloraHolland. De Bree heeft een brede kennis en ervaring op gebied van HR vanuit zo’n 20 jaar HR-functies in diverse sectoren.



Rien Nagel

Nagel heeft door veel verschillende rollen bij Rabobank een brede en diepe kennis van het MKB en de agrarische sector. En daarmee veel ervaring met de klanten van Flynth. Bij de Rabobank was hij laatstelijk lid van de Raad van Bestuur. Momenteel is hij onder andere als partner bij Quadrum Capital actief in het investeren en ontwikkelen van ondernemingen.

Mireille Suchanek

Suchanek heeft een brede kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en IT. Momenteel is ze VP IT Manager Europe bij Athlon Carlease International. Daarvoor heeft ze o.a. gewerkt bij ABP, AEGON en PGB en consultancyervaring opgedaan bij diverse consultancyfirma’s. Zij is bedrijfseconoom en gepromoveerd op het gebied van Marketing.

Over Flynth

Flynth stimuleert ondernemers om het maximale te halen uit hun ondernemerschap. Flynth voorziet ondernemers vroegtijdig van de juiste cijfers en geeft daar het beste advies bij, gericht op de toekomst. Flynth opereert nationaal en is Nederlands’ grootste adviseur en accountant voor het midden- en kleinbedrijf. De diepgaande branchekennis leidt tot vernieuwende inzichten en praktisch perspectief. Flynth is er voor de ondernemer én de onderneming in alle levensfasen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL