IceLake Capital neemt strategisch belang in softwareleverancier Nazca Solutions

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/05/2021 18:21
Amsterdam, 31 mei 2021 | Private equity investeerder IceLake Capital neemt een belang in dataleverancier en softwarebedrijf Nazca Solutions. Het in Houten gevestigde bedrijf is een toonaangevende Nederlandse softwareleverancier binnen de overheidsmarkt en richt zich daarbinnen hoofdzakelijk op de domeinen Leefomgeving en Ondergrond. Voor Icelake Capital is dit binnen een tijdsbestek van nog geen jaar haar tweede overname binnen het overheidslandschap. Partijen verstrekken geen nadere financiële details van de transactie.

Nazca heeft een stevige positie binnen de markt van bodeminformatie. Door de jaren heen heeft het een unieke milieu hygiënische database opgebouwd, met een landelijk dekkende bestand, die met haar slimme software bevraagd wordt. Naast de gemeentelijke markt is Nazca ook actief binnen de semioverheid en de vastgoedsector.

Vorig jaar nam IceLake Capital ook al een belang in Genetics, een Nederlandse softwareleverancier voor de overheidsmarkt toegespitst op de domeinen VT&H (vergunningen, toezicht, handhaving), ruimtelijke ordening en zaaksystemen. Nazca en Genetics zullen onder het aandeelhouderschap van Icelake capital nauw gaan samenwerken onder de paraplu van de New Generation Software Group (NGSG) met als doel de individuele marktposities van beide bedrijven in de overheidssoftwaremarkt en daarbuiten te verstevigen.

Voor Nazca is de samenwerking met Genetics een belangrijke stap om marktleider te worden op het gebied van leefomgeving en ondergrond. “Met IceLake Capital en Genetics krijgen we de mogelijkheid om sneller te expanderen en samen te bouwen aan de New Generation Software Group”, aldus Nus Jurgens, CEO van Nazca. Voorlopig blijven beide organisaties autonoom opereren om op deze manier hun klanten het beste te kunnen bedienen.

Bayram Demir, CEO van Genetics vult aan: “Aan de vooravond van de Digitale Stelsel Omgevingswet is onze bundeling van kennis en know-how een ideale combinatie waarvan onze klanten, partners en andere afnemers volop kunnen profiteren.”

Icelake Capital sluit nadrukkelijk verdere strategische overnames onder de vlag van de New Generation Software Group niet uit. “Het richting overheidsmarkt kunnen aanbieden van een geïntegreerd productaanbod en tegelijkertijd het vergroten van de slagkracht op het gebied van productontwikkeling zijn belangrijke beweegredenen geweest voor deze krachtenbundeling”, aldus Bastiaan Hagenouw, partner van Icelake Capital.

IceLake Capital werd opgericht in 2018 en investeert in bedrijven met een EBITDA tussen de €3 en €10 miljoen.

[Einde bericht]
Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL