FrieslandCampina verkoopt Nutrifeed diervoedingsactiviteiten aan Denkavit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/05/2021 12:43
Bedrijven gaan een langetermijnovereenkomst aan voor de levering van zuivelbijstromen aan de diervoedingsindustrie.

FrieslandCampina is voornemens om de Nutrifeed diervoedingsactiviteiten te verkopen aan Denkavit. De twee bedrijven gaan een overeenkomst aan voor de levering van zuivelbijstromen aan de diervoedingsindustrie. De medewerkers van de betrokken bedrijven zijn over het voornemen geïnformeerd.

Herman Ermens, President FrieslandCampina Ingredients: “Met Denkavit hebben we een sterke partij gevonden met internationale groeiambities voor onze diervoedingsbusiness. Denkavit biedt ons een goede mogelijkheid om meerwaarde te creëren voor onze zuivelbijstromen. In december 2020 heeft FrieslandCampina ervoor gekozen de ingrediënten-activiteiten voor zijn klanten volledig te richten op hoogwaardige ingrediënt-oplossingen voor consumenten in alle levensfasen. Nutrifeed zal als onderdeel van Denkavit, een internationale speler met een sterke focus op jongdiervoeding, betere mogelijkheden hebben om haar groeiambities te realiseren.”

Erik Buys, directeur van Denkavit: ”Met deze overname bouwen we onze wereldwijde positie op het gebied van jongdiervoeding verder uit. De overeenkomst voor de levering van zuivelbijstromen verbetert onze positie op het gebied van sourcing van grondstoffen.”

De 70 medewerkers die werkzaam zijn binnen de diervoedingsactiviteiten van FrieslandCampina gaan mee over naar Denkavit. Medewerkers en vakbonden zijn over het voorgenomen plan geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. De voorgenomen overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Financiële details worden niet bekend gemaakt. Verwacht wordt dat de transactie medio 2021 wordt afgerond.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL