Verslag van de Alg. Vergadering v. Aandeelhouders Corbion op 19 mei 2021

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/05/2021 17:25
Om 14.30 uur opende de Voorzitter dhr M. Vrijsen de virtuele AVA van Corbion.
Aanwezig waren 45.220.076 aangemelde aandelen. Dus konden er beslissende stemmingen gehouden worden. Op 7 april stonden alle gegevens omtrent de AVA op de website van Corbion en waren ook ten kantore van de Vennoot verkrijgbaar.
Vooraf waren de stem punten al ingevuld en konden de stemmingen later in de AVA vlot afgewerkt worden. Alleen ste4m punt 15 haalde het niet. Voor 42,62% = 19.273.545 tegen 57,37% = 25.943.335 en onthoudingen 3.196 = 0,01%
De anderen stem punten wisten met grote meerderheid voor te stemmen.
Daarna gaf de CEO dhr. Olivier Rigaud een overzicht van het jaar 2020, dat ondanks de corona een sterke vooruitgang liet zien, 7% autonome groei en 16,1% EBITDA, waarvan 13,4% organische groei was.
Er wordt samen met Total in Frankrijk een tweede nieuwe fabriek voor PLA gebouwd. Wij hebben een nieuw systeem introduceert, 't ERT.

Op veiligheidsgebied liep 2020 minder goed af en daarom hebben wij een extern bureau gevraagd, daar verbetering in te brengen. Dat heeft het eerste deel van de opdracht al in handen genomen.

Food Solutions
Er is een sterkere consumenten vraag naar natuurlijke producten t.o. de gebruikelijke. Dus sterke en voorgaande groei is zichtbaar. Voor nauwverwante producten met natuurlijke antioxidanten, als mest gevraagd uit de groep van 4.

PLA, vooral samen met Total een sterke groei, mede daardoor 1 nieuwe in bouw zijnde PLA fabriek in Frankrijk.

Door de Covid 19 was de vraag naar Biomedische producten lager dan 2019. Maar dat zal na ce Covid 19 wel weer worden ingehaald. De investering van EUR 65 miljoen voor de fabriek waar straks 50 ton gips vrije grondstof uitrolt.

In Thailand is de bouw van de PLA fabriek van 125 ton einde 2023 klaar en in bedrijf.
De Incubator divisie zal in 2022 (einde) "break-even gaan draaien. Corbion is trots op "haar team", dat ondanks weinig op de werkplaats te zijn geweest, de algen producten (nieuwe), met de nieuwste technologieën, hun doelen hebben bereikt. Ook hier een break-even in 2022/3
De vooruitzichten voor de Algen zien er goed uit, 2025 was het gestelde doel en die moet wel gehaald kunnen worden
De Duurzaamheid werd belicht en besproken. Ook de interne melding van ca. 465 stuks over o.a. gezondheid stress, bij personeel en Staf i.v.m. Corona.
Er was wereldwijd in het bedrijf een soort mentaliteitsonderzoek gedaan.
De uitkomst zal worden doorgenomen en acties zullen daaruit volgen. De Cijfers van het eerste kwartaal 2021 waren, ondanks de corona sterk te noemen.
Corbion heeft de groei van de jaaromzet gezet op 7 tot 10%, met een margin van ca. 15%
Wel zullen de licht stijgende grondstoffen prijzen een drukkend effect hebben op de winst totaal gezien.

Daarna werd er een video van het personeel op verschillende plaatsen in de wereld getoond. Zij werden door het management bedankt voor hun arbeid & passie.

Daarna kwamen de vragen van de EBDO (4), de VEB (6) en 1 particulier (15).
De kosten van de Accountant waren voor 2020 EUR 885.000. KPMG werd ook weer herbenoemd als accountant.
De risico's weden belicht en door gesproken. PLA en DHA zijn de twee kernpunten en FDCA zal na uitgebalanceerd, worden door verkocht. De ICT afdeling zal scherper op "hacken" gelet worden en dat hacken te voorkomen.
PLA is eigenlijk nu nog een "niche markt"! qua grondstof en geld. Wel is Purac de marktleider van het melkzuur in de wereld.
Maar de bouw van de twee nieuwe fabriek komt juist op tijd in bedrijf, want tegen die tijd is de vraag naar de grondstoffen ook op dat peil van levering & vraag. Dus zullen de fabrieken gelijk een volle bezetting krijgen.

Dividend wordt EUR 0,56 cent contant en 21 mei ex datum en betaalbaar op 1 juni 2021.

Verder waren er herbenoemingen en nieuwe en de Heer de Kreij trad af. Hij heeft een ander toekomst voor hem zelf bedacht, de voorzitter bedankte hem speciaal voor de vernieuwende inbreng die hij had.
De voorzitter de heer M. Vrijsen werd voor twee jaar herbenoemd(hij bereikt de max. termijn). Om 16.01 uur sloot een goed leidende voorzitter de AVA en dankte iedereen voor zijn/haar inzet en hoopt volgend jaar elkaar weer in een normale AVA zetting terug te zien.

Onze indruk was een positieve, mede door de soms wel uitvoerige uitleg door de CEO en CFO en ook de bijstelling naar boven in het eerste kwartaal 2021 gaf een signaal van vertrouwen in de toekomst af. Ook de snellere break-even punten en investeringen, die daarna hun rendementen zullen opleveren.
Alle financiën zijn/waren behapbaar en een nieuwe lening in de VS van 170 miljoen, zorgde voor aflossing van de oude lening en voor continuïteit voor de toekomst.
Van het aandelen Kapitaal zit ca. 55% in vaste handen, waarvan de NN Groep met 13.03% de grootste is.
Corbion staat als innovatief in een markt, die de plaats van het plastic gaat innemen, maar dan meer als grondstof aanbieder, voor haar afnemers. Die de milieu zorg voor afbreekbaar en hergebruik van de plastics naar de toekomst gaan worden. NU nog een "niche markt" maar over 10 jaar een markt die de plaats van het gebruikelijk plastics al aardig aan het wegdrukken is.

Corbion een mooi aandeel voor pensioenfondsen, bij een stijgend rendement (lees dividend).Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL