Opgestapte Tweede Kamerleden incasseren 400.000 euro wachtgeld

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/12/2020 15:20
Opgestapte Tweede Kamerleden hebben in twee jaar tijd ruim 400.000 euro wachtgeld geïncasseerd. Ook wie vrijwillig vertrekt, heeft recht op een uitkering. ,,Dit is lastig uit te leggen.’’

En als je voor een "blauwe Maandag erin gezeten hebt, dan krijg je EUR 180.000 vertelde Mijnheer Mr.Drs. H. (Henk) Otten vanmorgen tussen 11.30 en 12.00 uur op de Radio. Daarom had hij de plaats bij Forum van Mijnheer Hiddema niet ingenomen. Binnen 28 dagen moest hij daarover beslissen. Vandaag was de laatste dag dat hij dat moest doorgeven. Hij neemt die plaats niet in en dan verloopt de termijn van innemen door een ander persoon.

Alexander Pechtold stapte in oktober 2018 op als fractievoorzitter van D66. ,,Ik hoor het je denken: daar vertrekt er weer eentje voortijdig’’, zei hij in zijn afscheidsspeech voor collega’s in de Tweede Kamer. ,,Ik deel het gevoel dat de doorstroming soms zorgelijk is, maar na twaalf jaar is het voor mij mooi geweest.’’

Het vertrek was maanden voorbereid. Ruim een halfjaar eerder besprak Pechtold het plan al met zijn kinderen, zo zei hij. Maar vooruitzicht op een nieuwe baan had hij niet. Sterker nog: pas afgelopen november – een dik jaar na zijn vertrek – ging Pechtold weer voltijds aan de bak, als directeur bij het CBR. In de tussentijd ontving hij wachtgeld, zo bevestigt hij aan deze site. Een bedrag van naar schatting 90.000 euro.

Na publicatie van dit artikel wil Pechtold benadrukken dat hij tijdens zijn wachtgeldperiode niet heeft stilgezeten. Zo begeleidt hij - onbetaald - de renovatie van het Binnenhof. Ook was hij zeven maanden voorzitter van een commissie die het kabinet adviseerde over cultureel erfgoed. Het geld dat hij verdiende met deze klus werd in mindering gebracht op zijn wachtgelduitkering.

De MORAAL!? GOED voor HEN zelf zijn, maar voor de Burgers? U kent de toeslag affaire! Houdt rekening met de moraal in het stemhokje in maart 2021.

ga voor meer naar
https://www.ad.nl/politiek/opgestapte-tweede-kamerleden-incasseren-400-000-euro-wachtgeld~a25565da/?referrer=https%3A%2F%2Fnl.search.yahoo.com%2FBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL