Weidegangcijfer FrieslandCampina 2020 bekend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/12/2020 10:40
Voor alweer het zesde jaar op rij laten meer melkveehouders van FrieslandCampina hun koeien buiten lopen.

Voor alweer het zesde jaar op rij laten meer melkveehouders van FrieslandCampina hun koeien buiten lopen. In 2020 paste 83,6 procent van de leden van FrieslandCampina in Nederland een vorm van weidegang toe. Een stijging van 0,6 procent ten opzichte van 2019. Een resultaat waar we trots op zijn!

In 2020 pasten maar liefst 10.439 leden-melkveebedrijven weidegang toe. Daarvan kozen 125 leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina ervoor in 2020 te starten met weiden. Met het weidegangcijfer van 83,6% blijven we ruim boven de doelen van de sector (81,2%).

Over weidegang
Een grazende koe is een onderdeel van het Nederlandse cultuurlandschap en wordt door de maatschappij zeer gewaardeerd. FrieslandCampina stimuleert leden-melkveehouders om hun koeien en jongvee te weiden. De melkveehouders ontvangen een weidegangtoeslag van 1,50 euro per 100 kilo melk wanneer zij hun melkkoeien ten minste 120 dagen per jaar minimaal 6 uur per dag laten grazen in de wei. De melk van deze bedrijven wordt verwerkt als weidemelk en is voor de consument herkenbaar aan het weidemelk-logo dat op de verpakkingen van veel zuivelproducten staat.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL