Ageas plaatst met succes EUR 500 miljoen aan Tier 2 Notes

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/11/2020 06:24
Ageas SA/NV plaatste vandaag met succes schuldeffecten in de vorm van Subordinated Fixed to Floating Rate Notes (de “Notes”) voor een bedrag van EUR 500 miljoen, met vervaldag in november 2051 en eerste call date in 2031.

De Notes zullen uitgegeven worden in coupures van EUR 100.000 met een vaste couponrente van 1,875 % die jaarlijks betaalbaar is tot de eerste call date (24 november 2031). Vanaf de eerste call date zal de coupon driemaandelijks betaalbaar zijn tegen een 3-maand Euribor variabele rente vermeerderd met een initiële kredietspread en een step-up van 100 basispunten.

De Notes zullen in aanmerking komen als Tier 2-kapitaal voor zowel Ageas Groep als ageas SA/NV volgens de Europese kapitaalvereisten voor verzekeraars onder Solvency II en krijgen een rating van A- bij Standard & Poor’s en BBB+ bij Fitch. Er werd een aanvraag ingediend om de Notes op te nemen op de officiële lijst en toegelaten te worden tot de verhandeling op de gereglementeerde markt van de Luxemburgse beurs. Er wordt verwacht dat ze uitgegeven zullen worden op 24 november 2020.

De netto-opbrengsten van de uitgifte van de Notes zullen gebruikt worden voor algemene bedrijfsdoeleinden, om de kapitaalstructuur te optimaliseren en de solvabiliteit van Ageas Groep en haar operationele dochterondernemingen te versterken.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL