Wereldvoedseldag: een dag om bij toegang tot voeding stil te staan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/10/2020 11:04
Naar verwachting zal de wereldbevolking groeien tot 10 miljard mensen in het jaar 2050. Dagelijks de wereldbevolking van betere voeding voorzien is een belangrijk onderdeel van onze purpose nourishing by nature.

Betere voeding voor de wereld
Bij FrieslandCampina beschouwen wij voeding als een fundamenteel recht. Door de groeiende wereldbevolking zal de behoefte aan hoogwaardig, voedzaam en betaalbaar voedsel toenemen. Op dit moment is voor miljoenen mensen in de wereld toegang tot voldoende en gezond voedsel niet vanzelfsprekend. Met onze merken streven wij naar het leveren van voedzame melkproducten tegen een betaalbare prijs. Dit zal bijdragen aan het vervullen van onze ambitie om met onze melk en melkproducten voedzaam voedsel voor iedereen toegankelijk te maken.

Programma Toegankelijkheid van voedsel
FrieslandCampina wil nu en in de toekomst alle mensen van alle leeftijden gezond en duurzaam voedsel bieden. Via ons programma ‘Toegankelijkheid van voedsel’ helpen we ondervoeding te bestrijden door gezonde en/of verrijkte voedingsmiddelen toegankelijk en betaalbaar te maken. Het programma is gericht op het actief bereiken van onze markten bestaande uit mensen met lagere inkomens met betaalbare en voedzame zuivelproducten. Wij doen dit door:
1.Ons productassortiment van betaalbare voedingsmiddelen te vergroten.
2.De voedingswaarde van goed toegankelijke voedingsmiddelen te optimaliseren.
3.Voedselhulp te bieden aan mensen in nood door samen te werken met voedselbanken en schoolmelk- en schoolvoedselprogramma's.
4.In het Dairy Development Programma (DDP) onze kennis op het gebied van de melkveehouderij in te zetten om lokale melkveehouders in Azië, Afrika en Oost-Europa te ondersteunen.

Betaalbare voeding
Onze collega's dragen bij aan het behalen van deze doelstellingen door voedzame, betaalbare melkproducten te ontwikkelen die aan de behoeften van gezinnen met lagere inkomens over de hele wereld voldoen. Twee voorbeelden van deze producten zijn Susu Bendera in Indonesië en Milky Pap in Nigeria.

ga voor het persoonlijk verhaal naar
https://www.frieslandcampina.com/nl/news/wereldvoedseldag-een-dag-om-bij-toegang-tot-voeding-stil-te-staan/
even scrollen.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL